Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Danes praznujemo Dan slovenskega športa

Pozdravljeni športniki in športni delavci občine Ivančna Gorica. Slovenci smo športni narod. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in tako 23. septembra praznujemo Dan slovenskega športa.

Naj bo ta dan, ob katerem sleherni občan in občanka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdravje, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica se zahvaljuje vsem, ki ste pripravljeni sodelovati in ste na Dan slovenskega športa na stežaj odprli vrata svojih športnih organizacij.

Tomaž Zakrajšek, predsednik ZŠO Ivančna Gorica
Andreja Lapanja, sekretarka ZŠO Ivančna Gorica

Županova čestitka ob Dnevu slovenskega športaV občini Ivančna Gorica se trudimo, da bi bila šport in rekreacija dostopna čim širšemu krogu občank in občanov. Letos smo obnovili športno igrišče na Muljavi, trenutno pa se gradi kolesarska steza, ki bo Ivančno Gorico povezovala s Stično in Muljavo. Uspešno napreduje tudi načrtovanje sodobnega športnega parka pri Vzgojno-izobraževalnem centru v Ivančni Gorici, za katerega v kratkem pričakujemo izdajo gradbenega dovoljenja.

Veseli me, da se s športom in rekreacijo ukvarja velik del prebivalstva v občini, različnih generacij. Mnogi naši športniki in ekipe dosegajo izvrstne rezultate, društva in klubi so uspešni organizatorji športnih prireditev in tekmovanj, prav tako pa v športnih odjekih in na površinah za šport na prostem potekajo številne rekreativne dejavnosti. To priča o tem, da se zavedamo pomena telesne aktivnosti za naše zdravje. Zdrav življenjski slog pa ima izjemen pomen zlasti v času epidemije novega koronavirusa. Zato izkoristimo tudi odlične pogoje za tek, kolesarjenje in sprehode na prostem, ki nam jih nudi naše naravno okolje. Čestitke ob Dnevu slovenskega športa in ostanite zdravi!

Dušan Strnad, župan občine Ivančna Gorica



Oglejte si tudi