Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
2°C
-2°C
Deli
262

Česa ne gre zamuditi v letu 2018?

Bogato prireditveno dogajanje se nam v Občini Ivančna Gorica obeta tudi v letu 2018.
Medtem ko boste ob ugodnih vremenskih razmerah še januarja lahko drsali na drsališču v Temenici, bo februar minil v znamenju pusta in tradicionalne pustne povorke, ki se bo po Sokolski ulici sprehodila na pustno soboto, 10. februarja. Na prvo soboto v marcu bo potekal jubilejni 25. pohod po Jurčičevi poti, marec pa se bo zaključil z velikonočnim Ivankinim sejmom v centru Ivančne Gorice. Športno rekreativni duh se bo nadaljeval v aprilu in maju, ko bo na velikonočni ponedeljek potekal 18. Viridin pohod in tridnevni pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače med 11. in 13. majem.
Mesec maj bo še posebej zaznamovan s praznovanjem Svetovnega dne čebel. V sklopu praznovanja bo eden izmed treh dogodkov, 18. maja v starem mestnem jedru Višnje Gore, kjer bo postavljeno obeležje Kranjski čebeli sivki, ki se je »rodila« v bližnjem gradu Podsmreka. Občina Ivančna Gorica pa 29. maja obeležuje svoj praznik, ki ga bo obeležila z osrednjo svečanostjo in podelitvijo priznanj in nagrad za leto 2018.
Junij bo minil v znamenju največje zborovske prireditve na slovenskem, 49. Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Med večjimi prireditvami v poletnih mesecih je potrebno omeniti julijsko žetev na Kitnem Vrhu in Anin sejem v Višnji Gori, med tem ko bo v avgustu Župnija Zagradec praznovala 230 letnico obstoja.

Medgeneracijska prireditev Vsi smo ena generacija, kulinarični dogodek Praznik krompirja na ivanški tržnici in dolenjski tek čez ovire, poimenovan Aviratek, bodo popestrili septembrsko dogajanje v naši občini. Poleg številnih koncertov in pohodov v oktobru, bo mesec namenjen požarni varnosti in vajah gasilskih društev. V mesecu novembru bo na sporedu Martinova tržnica v Ivančni Gorici in začetek festivalskega dogajanja v Stični. Mesec december pa bo zaznamovan s prižigom prazničnih luči, obiskom dobrih mož in številnimi božično-novoletnimi koncerti in uprizoritvijo živih jaslic.
Sicer pa se nam v letu 2018 obetajo še druge številne kulturne in državne prireditve. Naj omenimo najpomembnejše in sicer praznovanje slovenskega kulturnega praznika v februarju, praznovanje dneva državnosti na Polževem ter prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti z razglasitvijo športnikov občine ob zaključku leta.

Že v kratkem pa lahko pričakujete podrobnejšo izdajo koledarja vseh prireditev v občini Ivančna Gorica v letu 2018.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!