Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Čemu je namenjen prižig sveč v krožišču v Ivančni Gorici?

Tretjo nedeljo v novembru je tudi letos zaznamoval Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ob katerem se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Letošnji slogan svetovnega dne se je glasil: »Življenje ni rezervni del«.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč na pobudo Zavoda Varna pot v Sloveniji obeležujemo od leta 2007, vsako leto pa se projektu pridružujemo tudi v občini Ivančna Gorica. Simbolično se žrtev nesreč spomnimo s prižigom svečk. Tudi letos je prižig svečk v naši občini organiziralo Združenje šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica. Poklon udeležencem v prometnih nesrečah je potekal v soboto, 16. novembra, v večernih urah, v krožišču v Ivančni Gorici.

Poleg članov ZŠAM Ivančna Gorica so se spominske prireditve udeležili še župan Dušan Strnad, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica Marjan Balant ter predstavniki Gasilske zveze Ivančna Gorica, AMD Šentvid pri Stični, Gold Wing kluba Dolenjska, Društva ljubiteljev starodobnih vozil Škofljica in družine Perko iz Višnje Gore.

Prisotni so srečanje zaključili v društvenih prostorih ZŠAM Ivančna Gorica, kjer sta se udeležencem za sodelovanje zahvalila župan in predsednik ZŠAM, Franc Bivic.

Po besedah organizatorjev bodo v prihodnje več pozornosti namenili ozaveščanju javnosti, saj marsikateri občan ni seznanjen, čemu je namenjen tovrstni prižig sveč v krožišču.

Oglejte si tudi