Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Čarobnost Miklavževega večera prinesla toplino v naša srca

Tako kot po vseh večjih mestih po Sloveniji je tudi v Ivančni Gorici začetek prazničnega decembra potekal na drugačen način, prilagojen aktualni epidemiološki situaciji in upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. Praznični december je v Ivančno Gorico »prišel« prav na Miklavžev večer. Občina Ivančna Gorica je pripravila čaroben spletni dogodek, ki je Miklavžev glas ponesel v vsako ivanško vas.

Žal letos otroci niso mogli svetega Miklavža pozdraviti na Sokolski ulici, kot je bilo to v navadi v preteklih letih, je pa vse otroke preko spleta nagovoril izpred cerkvice sv. Nikolaja na Gradišču nad Šentvidom in Stično. Miklavž je povedal, da so bili otroci iz občine Ivančna Gorica letos še posebej pridni. Pomagali so svojim staršem, bratcem in sestricam pa tudi dedkom in babicam. Tisti malo večji otroci pa se zadnje čase vestno in odgovorno šolajo na daljavo. »Želim vam, da bi se razmere čim prej umirile, da boste kmalu lahko varno zakorakali v vrtec in šolo, veliko časa preživeli s svojimi starimi starši in se sproščeno družili s prijatelji. Tudi vam starši iskrena hvala, da ste letos še posebej potrpežljivi in se v tem času še bolj trudite in vestno pomagate vzgojiteljem in učiteljem«, je še povedal Miklavž in otrokom obljubil, da se jim bo zjutraj na obrazih zagotovo narisal nasmeh.

Svoj pridih spletnemu dogodku je dodala tudi praznična okrasitev Ivančne Gorice. Kot je povedal župan Dušan Strnad se je še lani na Sokolski ulici v Ivančni Gorici zbralo preko dva tisoč obiskovalcev. Kljub trenutni situaciji je povabil občane, z upoštevanjem vseh priporočenih ukrepov, k ogledu letošnje okrasitve v večernih urah. »Verjamem, da boste občutili praznično vzdušje božiča in novega leta. Vsi skupaj pa si obljubimo, da bomo storili vse kar je v naši moči, da se naslednji december zopet poveselimo na naši Sokolski ulici v Ivančni Gorici.« Vsem občanom kot tudi otrokom je zaželel lep Miklavžev večer ter zdrave in čudovite praznične dni.

Pridih čarobnosti je v spletnem dogodku dodala družina Zajc iz Laz nad Krko. Sedemčlanska družina je s petjem priklicala sv. Miklavža in pobožala po duši slehernega gledalca.

Upamo, da vam je spletni Miklavžev večer vsaj za trenutek v vaše domove prinesel nekaj prazničnega vzdušja in zimske pravljice iz Ivančne Gorice. Vse dobro. Ostanimo zdravi.

Oglejte si tudi