Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Bojan Petek, novi komandir Policijske postaje Grosuplje

Policijska postaja Grosuplje, ki pokriva območje občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, ima novo vodstvo. S 15. decembrom je vodenje Policijske postaje Grosuplje prevzel Bojan Petek, ki je zasedel mesto dosedanjega komandirja Franca Žarna.

Svojo poklicno pot je Bojan Petek, ki prihaja iz Kočevja, začel leta 1999 na Policijski postaji Ribnica. Tam je služboval do konca leta 2009, ko je bil premeščen na delovno mesto pomočnika komandirja v Medvode. Leta 2015 je bil premeščen na PP Moste, naslednje leto pa zaradi kadrovskih potreb premeščen na PP Kočevje, kjer je delo pomočnika komandirja opravljal vse do prevzema grosupeljske policije. Od leta 2016 dalje je tudi pripadnik Posebne policijske enote Policijske uprave Ljubljana, kjer zadnje leto opravlja tudi nalogo komandirja oddelka.

»Pri samem delu oz. vodenju policijske postaje se bom zavzemal, da bomo varnost na področju kriminalitete, tu mislim predvsem premoženjske delikte, kot tudi na področju prometne varnosti povečali oz. vsaj ohranili na trenutnem nivoju. Prav tako pa se bom zavzemal za zakonite, strokovne ter profesionalne policijske postopke. Prizadeval si bom za kadrovsko okrepitev policijske postaje«

, je za spletno stran občine povedal prvi mož grosupeljske policije.

Med večje cilje je izpostavil predvsem izboljšanje raziskanosti premoženjskih kaznivih dejanj, izboljšati oziroma vsaj ohraniti nivo varnosti v cestnem prometu, povečati prisotnost policijskih patrulj na terenu ter okrepiti sodelovanje policijske postaje z lokalnimi skupnostmi ter drugimi organizacijami. Tu gre predvsem za spremembe znotraj sistema in organizacije dela policijske postaje, ki ne bodo vplivali na postopke z občani.

Novemu komandirju želimo veliko uspeha pri vodenju Policijske postaje Grosuplje.

Oglejte si tudi