Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Barbara in Jan Trunkelj izjemna na vzponu na Vršič

Medtem ko je Primož Roglič v nedeljo slavil tretjo zaporedno zmago na tritedenski kolesarski dirki po Španiji, je zmago na sedmi izvedbi vzpona s kolesi Pony na Vršič slavila naša občanka Barbara Trunkelj. Z izjemnim tretjim mestom v moški konkurenci se lahko pohvali tudi njen starejši brat Jan.

Red Bull Goni Pony je zabavna kolesarska prireditev s tekmovalnim značajem, ki od leta 2015 pod Vršič privabi številne ljubitelje rekreacije v retro oblačilih 80. in 90. let na starodobnih ponyjih. Dogodek je bil sprva načrtovan na začetku junija, a nato prestavljen zaradi pandemije koronavirusa, podobno kot lani, ko se je prav tako odvil na začetku septembra. 13,5 kilometrov dolga proga poskrbi za 801 višinski meter vzpona, letos pa se je z njo spopadlo 955 voznikov.

Tako kot lani je med moškimi slavil Luka Kovačič, ki se je na vrh povzpel v 39 minutah in 54 sekundah, med ženskami pa je najhitrejša Barbara Trunkelj (lani je bila 2.) z natanko 49 minutami. Oba letošnja zmagovalca sta poznana predvsem kot tekača. Barbara je po zmagi povedala: »Morda je pomagalo tudi to, da sem nastopila tretjič in sem že bolje poznala vzpon – tako veš, kje moraš stisniti in kje lahko prihraniš nekaj energije. Kolo je isto kot lani. Pa vreme je bilo idealno, ne prevroče. Vzdušje je bilo boljše kot lani, ko so se bolj poznali ukrepi, navijači so pripomogli«, je svoje recept za zmago delila zmagovalka v ženski konkurenci, ki je sotekmovalke deklasirala za skoraj 14 minut.

Oglejte si tudi