Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

JUTRI
0°C
-3°C
ČE.
3°C
-1°C
Deli
610

90 let Justine Ljubič iz Stične

Minuli petek je župan Dušan Strnad obiskal občanko Justino Ljubič iz Stične, ki je meseca septembra dopolnila devetdeset let. Ob tej priložnosti ji je izročil šopek rož ter zaželel predvsem veliko zdravja. Obisku je prisostvoval tudi njen soprog, častni občan Občine Ivančna Gorica in nekdanji predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica, Lojze Ljubič.
Justi Ljubič, se je rodila zadnjega poletnega dne (22. 9.) leta 1927 v Kolenči vasi, Struge na Dolenjskem, v družini osmih otrok. Odraščala je na veliki kmetiji, kjer so dela poleg številne družine opravljali tudi najeti pomočniki. V družini so veliko prepevali, tako pri delu na polju, gmajni, gozdu ali v zimskem času doma na krušni peči. Še danes zapoje pesmi, ki so jih peli in nekatere so domačim v današnjem času nepoznane.
Zaposlila se je v Kmetijski zadrugi na Spodnji Slivnici leta 1945. Že naslednje leto je prišla v Stično in se zaposlila v KZ Stična. Do upokojitve, leta 1985, pa je bila zaposlena v Astri Ljubljana. Ves čas svoje zaposlitve je opravljala dela v računovodstvu kot samostojni računovodja ali vodja računovodstva.
V Stični si je ustvarila družino z možem Lojzetom in hčerko Ditko. Dobro desetletje so živeli med Stično in Ljubljano. Bila je odlična in vestna gospodinja. Z ljubeznijo in natančnostjo je zelo rada opravljala dela na vrtu. Veliko časa je posvetila vnukoma Neži in Maticu, za kar so ji vsi zelo hvaležni, saj je sodobni čas od njunih staršev mnogokrat zahteval celodnevno odsotnost od doma.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!