Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

9. Stezičar (Tektonik) ultra po Krožni poti Prijetno domače

Med 20. in 22. januarjem so se devetič okrog občine Ivančna Gorica podali tekači pod vodstvom organizatorja in ultramaratonca iz Šentvida pri Stični Tonija Venclja. Trasa je potekala po stezicah krožne pešpoti Prijetno domače, ki povezuje 12 krajevnih skupnosti in je v celoti markirana ter se izogiba asfaltnim cestam.

Več o 9. Stezičar (Tektonik) ultra poroča Katja Kegl Vencelj, ki je bila prav tako v vlog organizatorke skupaj s Tonijem Vencljem:

»V treh dneh/etapah smo pretekli dobrih 100 kilometrov. V petkovih večernih urah dobrih 20 kilometrov, v soboto 40 kilometrov ter v nedeljo prav tako dobrih 40 kilometrov. Letošnji dogodek je popestrilo sneženje in prav lepo debela zimska odeja na višje ležečih točkah poti. Ponekod smo gazili po nedotaknjeni belini in vriskali od veselja. V nedeljo je snežilo tudi med tekom, a nas to ni motilo. Bilo je zares lepo teči v takšnih vremenskih razmerah, le pavze na okrepčevalnicah so morale biti bolj kratke, sicer nas je sicer hitro zazeblo. Po vsaki etapi smo se lahko preoblekli in stuširali v prostorih fitnes centra Tektonik v Šentvidu. Nekateri iz bolj oddaljenih krajev so tam tudi prespali. V soboto smo dolgo v noč prijetno kramljali in se zabavali ob domačem pivu Stezičar ter slastnih picah, ki jih je sproti pekel mojster Godi. Celotno traso smo letos pretekli le trije, Katja Kegl Vencelj, Mladenka - Mady iz Pule, ki še nikoli ni tekla po snegu ter Anže Sobočan, vsak dan so se pridružili še drugi tekači. Nekateri so tekli samo en dan, nekateri dva dni.«

Oglejte si tudi