Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

5. Taekwondo Pokal Ivančna Gorica

V nedeljo, 3. 12. 2017, se je v športni dvorani OŠ Stična, že peto leto zapored ,odvijalo mednarodno tekmovanje v taekwondoju za Pokal Ivančne Gorice. Sodelovalo je 21 klubov iz Italije, Hrvaške, Kosova in Slovenije. Z otvoritvenim nagovorom je turnir uradno odprl podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole.

Letos je na pokalu sodelovalo 210 tekmovalcev, od tega jih je 160 tekmovalo v borbah in kicku ter 50 v tehniki. Lani je na pokalu bilo vsega skupaj 233 tekmovalcev, predlani 156 tekmovalcev, pred 3 leti 215 in na prvem pokalu 301 tekmovalcev. Iz ivanškega kluba Kang je bilo skupaj 52 tekmovalcev, ki so tekmovali v kicku, borbah in tehniki.

Po uspešno izpeljanem že petem pokalu Ivančne Gorice je predsednik kluba in organizator turnirja Tomaž Zakrajšek povedal: »Veseli smo, da smo naš peti pokal ponovno uspeli organizirati na visokem nivoju. Zahvaljujem se vsem našim članom, ki so že zelo usklajeni in imajo veliko izkušenj, vedo, kaj je njihova naloga pri tekmi. Zahvaljujem se tudi vsem klubom, ki so v Ivančno Gorico pripeljali tekmovalce. Ker je bilo teden dni pred našim pokalom državno prvenstvo v borbah, smo predvidevali, da bomo imeli nekaj težav z udeležbo. Zato smo naše tekmovalce še dodatno vzpodbudili in zelo veseli smo, da so se na naše vzpodbude odzvali. 52 tekmovalcev je za naš klub lepa števila«, je še dodal Zakrajšek.

Oglejte si tudi