Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

40 let sladkih užitkov Slaščičarne Center v Ivančni Gorici

V Ivančni Gorici te dni poseben jubilej praznuje Slaščičarna Center, ki že 40 let s svojimi sladicami in izjemno okusnim sladoledom privablja množice obiskovalcev in domačinov. Ivanški sladoled, zlasti v vročih poletnih mesecih, velja za nepogrešljiv del obiska Ivančne Gorice.

Slaščičarno v središču Ivančne Gorice vodi družina Rustemi, ki se je iz Črnomlja preselila leta 1982. Dve leti pozneje, leta 1984, je družina odprla manjšo slaščičarno v pomožnem objektu pri železniški postaji, s čimer so postavili temelje dolgoletne tradicije sladkih dobrot. Leta 1988 so poleg slaščičarne odprli še manjši gostinski objekt »Kava bar AS«. Leta 2000 so gostinske prostore zaradi izgradnje današnjega poslovnega centra Žolnir preselili na zdajšnjo lokacijo ob vstopu v Sokolsko ulico, kjer uspešno poslujejo že 24 let. Ponudbi slaščic in kavarne so pred leti dodali še restavracijo s hitro prehrano.

Ob praznovanju 40-letnice so v Slaščičarni Center pripravili poseben dogodek, na katerega so povabili tudi župana Dušana Strnada in zaposlene iz občinske uprave. Župan je ob jubileju v zahvalo za dobro sodelovanje in kot vzpodbudo za naprej izročil lastniku slaščičarne Burimu Rustemiju posebno županovo priznanje – spominski kovanec Prijetno domače. Po besedah Rustemija bo priznanje našlo ustrezno mesto v vitrinah njihove slaščičarne.

Družina Rustemi z veseljem napoveduje, da bodo tradicijo nadaljevali in še naprej skrbeli za sladke brbončice mnogih prihodnjih generacij.

Oglejte si tudi