Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

13. julij – dan šoferjev in avtomehanikov Slovenije

V Sloveniji je registriranih približno 35.000 poklicnih voznikov in okoli 7500 avtomehanikov, katerim je posvečen 13. julij kot dan šoferjev in avtomehanikov. Datum je bil izbran po koncu 2. svetovne vojne, ko so na ta dan leta 1943 motorizirane enote osvobodile Žužemberk. Ob dnevu šoferjev in avtomehanikov vsakoletno potekajo spominske prireditve, ki pa letos zaradi aktualnih razmer s pojavom novega koronavirusa ne bodo organizirane.

Na območju občine Ivančna Gorica deluje Združenje šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, ki v letošnjem letu obeležuje 60 let. Združenje je ob letošnjem občinskem prazniku, za dolgoletno prostovoljno in požrtvovalno delo na področju vzgoje in preventive v cestnem prometu, za širjenje vozniške kulture ter izjemen doprinos k družbenemu in gospodarskemu razvoju Občine Ivančna Gorica, prejelo nagrado Zlati grb Občine Ivančna Gorica.

Na današnji 13. julij so se člani ZŠAM Ivančna Gorica spomnili tudi občanov Ivančne Gorice. Z obešenim transparentom v središču Ivančne Gorice so še dodatno zaželeli srečno in varno vožnjo vsem voznikom in udeležencem v cestnem prometu.

Poklicnim šoferjem in avtomehanikom ter vsem članicam in članom Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad.

Oglejte si tudi