Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
8°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli
520

12. županov turnir v ulični košarki množično obiskan

Košarka je v občini Ivančna Gorica iz leta v leto bolj priljubljena športna disciplina. Zagotovo še bolj zaradi zlatih košarkarskih reprezentantov. Tradicionalen je postal tudi županov turnir v ulični košarki, ki je bil na prvi oktobrski dan, izveden že dvanajstič zapovrstjo. Letošnji je bil še posebej množično obiskan.
Zadnja leta organizator dovoljuje prijavo samo ekipam in igralcem iz domače občine. Letos je trinajst prijavljenih ekip prihajalo vse od Višnje Gore, Ivančne Gorice, Zagradca, Stične, Doba in Temenice. Kar nekaj krajev je imelo po več prijavljenih ekip. Sistem tekmovanje trojk je bil razdeljen v dve skupini po šest in v eni sedem ekip. V predtekmovanju se je odigralo 36 tekem, v izločilne boje pa so se uvrstile po dve najboljši ekipi iz vsake skupine.
Po polfinalni tekmi med ekipama Višnje Gore in Ivančne Gorice 2 ter ekipama iz Temenice in Dob 2, so se v finale uvrstili ekipi Doba 2 in Ivančne Gorice 2. Po napetem uvodnem dvoboju so igralci Ivančne Gorice povedli na že skoraj neulovljivo prednost s 16:12, a se »dobuci« niso predali in z delnim izidom neverjetnih 9:0 postavili kočni izid 21:16. V najmlajši kategoriji so se zmage veselili igralci ekipe Stična mladi 1.
Osrednje dogajanje pa je bila vsakoletna tradicionalna revijalna tekma med županovo in podžupanovo ekipo. Župan Dušan Strnad, ki zadnja leta skoraj ne pozna poraza, je tokrat moral priznati premoč podžupanovi ekipi z rezultatom 17:21. Za županovo ekipo sta letos igrala še županov sin Jernej in občinski svetnik Silvo Praznik, s podžupanom pa sta igrala Jože Polončič in Jani Virk. Trenutni izid v zmagah se je malenkostno zmanjšal na 7:5, seveda v prid župana.
Po končanem tekmovanju v košarki so se pomerili še v tekmovanju vlečenju vrvi. Med ekipam Ivančne Gorice, Zaboršta, Doba, Brezovega Dola, Krke in ekipe »Občinarji«, so tako kot že lani, najmočneje potegnili vrv »fantje« iz Doba. V okviru prireditve so organizatorji poskrbeli tudi za najmlajše, kateri so se lahko zabavali v otroškem kotičku ter se preizkusili v metanju na nižji koš.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij