Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

10. Sobraški pohod z rekordno udeležbo

Prostovoljno gasilsko društvo in Krajevna skupnost Sobrače sta minilo nedeljo uspešno izpeljala že jubilejni 10. Sobraški pohod. Na sončno in za okus zasneženo nedeljo se je izpred gasilskega doma Sobrače odpravilo 180 pohodnikov, kar je rekordna udeležba.

Pot je pohodnike uvodoma vodila proti prvemu vzponu do Čagoške kapelice, kjer so slišali zanimivo zgodbo »Pintarjeve kapelice«. Nadaljevali so skozi vas Bukovica, kjer je bil obvezen postanek. Po edinem večjem vzponu do Felič Vrha, je pohodnike pričakala podporna ekipa z okrepčilom ter čudovit razgled po širni Sloveniji, ki so ga le tu in tam zakrivale rahle meglice. Pohod so nadaljevali skozi vasi Javorje, Vrata, Višji Grm ter Kalce. Vse skozi je pohodnike spremljal čudovit razgled in prijaznost gostiteljev, ki so bili porazdeljeni med pohodniki.

Pri zadnjem spustu so se ustavili še pri dveh domačinih, ki sta jih pogostila na domu. Na cilju pred gasilskim domom je pohodnike pričakal topel obrok in slastne sladice izpod rok domačih gospodinj.

Vsak udeleženec pohoda je tudi letos prejel spominsko majico. K prijetnem vzdušju pa je pripomogel glas harmonike.

Organizatorji se lepo zahvaljujejo vsem sponzorjem in pobudnikom, še posebej pa gospodu Ivanu Duša. Za sodelovanje se priporočajo tudi naslednje leto.

Oglejte si tudi