Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

10 let delovanja Turističnega društva Ambrus

Minulo nedeljo je Turistično društvo Ambrus s pohodom po vinskih goricah ter krajšo slovesnostjo obeležilo deseto obletnico delovanja. Na zaključnem druženju na Štecnarjevem ranču članov in podpornikov društva so se spomnili preteklih dosežkov društva in začrtali jasne cilje za naslednje desetletje. Društvo je prejemnik dveh bronastih priznanj Turistične zveze Slovenije za najlepše urejeno vaško jedro v Sloveniji in številnih občinskih priznanj za urejeno turistično – informativne točke in njene oklice v Ambrusu.

Pobudnica in zdajšnja predsednica TD Ambrus Jožica Blatnik je zbranim povedala, da je izjemno ponosna na vse dosežke, ki so jih dosegli v prvem desetletju. Društvo, ki ga je ustanovila še z nekaterimi prostovoljci iz Ambrusa je bilo sprva namenjeno promoviranju ambruških krajev in njene okolice, deset let kasneje pa društvo skrbi za turistično ponudbo in izboljšanje kakovosti življenja v Krajevni skupnosti Ambrus. TD Ambrus je v vseh teh letih obstoja organiziral številne pohode, tradicionalne sejme v središču kraja, kresovanja in večere pod kozolcem. Veliko skrb namenjajo tudi ohranjanju kulturne in naravne dediščine v kraju, sodelujejo pri obnovi vaškega jedra in skrbijo, da je kraj urejen in čist. Zadnja leta skupaj s Kulturnim društvom Ambrus ustvarjajo projekt domačih hišnih imen, s katerim varujejo kulturno dediščino.

V imenu vodstva Občine Ivančna Gorica je zbrane na dogodku nagovorila direktorica občinske uprave dr. Andrejka Miše Glavič. Povedala, da je Občina v teh dneh ponovno prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina in prav prostovoljstvo je tisto, ki je gonilna sila vsakega društva. V znak dobrega sodelovanja in vzpodbudo za naprej je društvu ob deseti obletnici delovanja izročila županov spominski kovanec. Prisotne je v imenu Turistične zveze Slovenije nagovoril član upravnega odbora Vlado Kostevc in društvu za 10 let uspešnega dela pri razvoju turizma podelil bronasti znak TZS.

Na prireditvi se je društvo zahvalilo vsem članom, prostovoljcem, pokroviteljem in podpornikom za trud in podporo društvu. Dogodek so s petjem obogatili člani Moškega pevskega zbora Ambrus.

Oglejte si tudi