Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
2°C
-2°C
JUTRI
2°C
-3°C
Deli
2046

Vrata je odprl že 18. Mednarodni festival Stična

Prvi festivalski vikend so zaznamovali Glasbeni maraton in natečaja za Rock vizije in Festival Stična, kjer so se publiki predstavile mlade, neuveljavljene glasbene skupine. Letos sta žirijo prepričala: Gross upi za nastop na 19. Festivalu Stična in Ice on Fire za nastop na festivalu Vizije. Oder Užitkarnice Jama so potem zavzeli lanski zmagovalci festivalskega natečaja, skupina JU T iz Slovenj Gradca.

 

V soboto dopoldne smo v okviru Dneva knjižnice na Festivalu Stična praznovali rojstni dan Muce Copatarice. Z njo so se najmlajši spoznavali s knjigami in bralno kulturo preko ure pravljic s Palčkom Bralčkom, slovensko-angleške ure pravljic ter socialnimi igrami s knjigo.

 

V Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični smo z odprtjem fotografske razstave Vzporedni svetovi Tanje Ahčan in likovne razstave Sakralna arhitektura Marije Tratar v soboto tudi uradno odprli 18. Festival Stična.

Na sobotni uradni otvoritvi festivala v galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem se je  občinstvu prvič predstavil Big band Stična, z umetniškim vodjem in dirigentom Bracom Doblekarjem, ki od letošnje jeseni deluje pod okriljem Kulturnega društva Stična.

Slovesno odprtje so popestrili še ženski pevski zbor Harmonija in tenorist Miloš Genorio.

 
Sobotni večer smo zaključili s funk rock koncertom skupine Josip Brez v Užitkarnici Jama.

V nedeljo popoldan smo se z otroki in z ustvarjalci iz Siti teatra odpravili Po sledeh dinozavrov.

Za ljubitelje filma smo pripravili večer kratkih filmov in pogovor Klemna Janežiča z režiserjema Urhom Pircem in Lukom Gluvićem in s tem zaključili prvi festivalski vikend.

 

Nadaljujemo že v četrtek s potopisom 15.537 km … Čile, Bolivija in Argentina Mateja Koširja in nato spet sledi pester kulturni vikend.

 

V petek se nam v Užitkarnici Jama pridružijo Prismojeni profesorji bluesa, glasbeni fenomen, ki ima svoje korenine tudi v Stični, v soboto pa bodo na odrske deske Kulturnega doma Stična stopili Društvo mali petelin z avtorsko dramo Feniks, zmagovalko letošnjega Linhartovega srečanja amaterskih gledališč Slovenije. V nedeljo bomo z otroki spoznali opero za otroke z naslovom Glasbena hiša v produkciji KUD Cona 8.

Za konec drugega festivalskega vikenda pa bomo z mislimi lahko odpotovali v Tadžikistan in Kirgizijo s Ksenjo Čermelj.

Do zaključka festivala, 2. decembra, se nam bodo pridružili še Andreja Avberšek s potopisom o Vietnamu in Kambodži, Brkovi (Hrvaška), gostje iz Srbije s komedijo Braćo i sestre, Koala Voice, Blue Town's Radio ter Ditka in Feri Lainšček.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj utrinkov festivalskega dogajanja, obenem pa vas vljudno vabimo, da se nam pridružite v nadaljevanju!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij