Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Dve svetovni priznanji za slovenski alkoholni pijači Berryshka

Destilarna Topp, d.o.o., iz Dolenjskih Toplic, ki svoje žgane pijače in likerje prodaja pod blagovno znamko Berryshka, je na tekmovanju World Spirits Award prejela dve visoki priznanji za svoja izdelka. Ocena 92,3 WOB-točk je brinjevcu Berryshka Juniper Brandy prinesla zlato priznanje, s srebrnim pa se lahko pohvali pijača Berryshka London Gin (86 WOB-točk).

Na tekmovanje World Spirits Award se lahko vsako leto prijavi le 450 alkoholnih pijač z višjo vsebnostjo alkohola. Letošnje tekmovanje je po zaslugi blagovne znamke Berryshka, ki je prejela kar dve nagradi, na svetovni zemljevid najbolj kakovostnih alkoholnih pijač na svetu postavilo tudi Slovenijo. Domača destilarna Topp d.o.o. z več kot 25-letno tradicijo je prejela kar dve priznanji strokovne žirije. Z zlatim priznanjem se je ob oceni 92,3 WOB-točk okitilo brinovo žganje Berryshka. Gre za čisti destilat iz brinovih jagod, narejen po postopku trikratne destilacije. Brinjevec Berryshka je tako v bogato zbirko priznanj dodal novo mednarodno priznanje in dokazal, da gre za brinjevec, izdelan po najvišjih standardih, brez dodanih umetnih barvil in aditivov. Proizvajalec je v njem uporabil le skrbno prebrane jagode brina najvišje kakovosti, fermentirane s selektivnimi kvasovkami v kontroliranem postopku fermentacije. Trikratna destilacija, ki poteka pod skrbnim nadzorom in je eden ključnih elementov, zagotavlja intenzivnost arom in prijeten okus pijače. Po destilaciji destilat pred stekleničenjem počiva v inertni posodi. Žganje ima alkoholno stopnjo 42 %. Brinjevec je tradicionalno prisoten skoraj v vsakem gospodinjstvu, saj blagodejno vpliva v primeru želodčnih težav. Gre za pijačo, ki ima izredno specifičen okus in vonj ter se uporablja predvsem kot digestiv – po jedi. Vse pogosteje se brinjevec uporablja tudi za mešanje z drugimi pijačami in pripravo koktajlov.

 

London Gin Berryshka ostaja prvi in edini mednarodno priznani slovenski London gin, saj je prva priznanja in nagrade prejel že leta 2013 (WSA Silver 2013, IWSC Bronze 2013, WSC Bronze 2014, IWSC Bronze 2014). Srebrno priznanje World Spirits Award in ocena 86 WOB-točk dokazujeta, da ta opojni napitek postreže z okusom, ki pivcu pričara edinstveno avanturo gozda in harmonije vonjav izbranih zelišč. Ime London gin označuje postopek izdelave – za osnovo se uporablja etilni alkohol visoke kakovosti, v katerega se dodajo skrbno izbrana zelišča. Razmerje med izbranimi zelišči pa je skrivnost glavnega destilarja. London Gin Berryshka je izredno nežen, usklajenih okusov in arom, uporabljen največkrat s kakovostnim tonikom in v drugih mešanicah (koktajlih).

»Ocene World Spirits Awards imajo ugled širom sveta in nam veliko pomenijo, saj nam dajo vedeti, da smo stvari naredili prav. Seveda odlična ocena pripomore k boljšemu trženju in pospeševanju prodaje, blagovna znamka Berryshka je iz leta v leto v svetu bolj prepoznavna,« je povedal Samo Kenda, direktor podjetja Topp in dodal: »Naša vizija je postati proizvajalec najbolj kakovostnih alkoholnih pijač in ustvariti v svetu prepoznavno blagovno znamko. Načrtujemo tudi proizvodnjo prvega slovenskega viskija, ki bo narejen izključno iz domačih surovin.«

Oglejte si tudi