DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Zahvala gasilcem

V četrtek, 30. oktobra, so se nam v vrtcu pridružili horjulski gasilci in za otroke pripravili čudovit dopoldan, poln pestrega dogajanja.

Spoznavali smo gasilske avtomobile, si ogledali opremo v njih, se seznanili s tem, kako se pravi gasilec obleče za gašenje požarov, in z osnovami reševanja ponesrečencev. Preizkusili smo tudi novo evakuacijsko pot iz telovadnice. Otroci so imeli priložnost, da se, seveda s pomočjo gasilcev in vzgojiteljic, povzpnejo v gasilske avtomobile, iz katerih so nadvse ponosno in navdušeno opazovali dogajanje na parkirišču. Marsikateri je v tem tako užival, da je imel težave, ko je moral mesto v avtomobilu prepustiti naslednjemu otroku.

Gasilci pa so pripravili tudi pravi gasilski poligon, poimenovan kar Marjetica, ki so ga vsi otroci uspešno premagali in na koncu prejeli priznanje.

1/2


Iskreno se zahvaljujemo gasilcem, da so si vzeli čas za nas in nam obogatili dan, hkrati pa so gotovo v marsikom zanetili prvo iskrico veselja do gasilstva, do tega, da je lepo biti tisti, ki lahko priskoči na pomoč takrat, ko je nekdo v stiski.

Majda Keršmanec

Oglejte si tudi