Horjul

DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Prva ekipa gre po naslov državnih prvakov, mladi po izkušnje in zmago v Španijo!

Redni del v državnem prvenstvu inline hokeja sezona 2023/2024 se je končal. Naša prva ekipa HK Dinamiti Horjul je v skupini A zasedla 2. mesto, prav tako pa so 2. mesto zasedli naši TNT Dinamiti v skupini B. Tako sta se obe ekipi uvrstili v četrtfinale.
To je pomenilo nič drugega, kot da si bosta v medsebojnem obračunu palice prekrižali obe naši ekipi. Tako so se v petek, 1. marca, v domači horjulski dvorani med seboj pomerili Dinamiti. Kaj povedati o tekmi, v kateri poznaš nasprotnika do potankosti? Čeprav je bila favorit prva ekipa Dinamitov, se TNT-jevci še zdaleč niso predali. Ravno obratno, prikazali so eno izmed bolj, če ne celo najbolj borbenih iger v letošnji sezoni. Kar nekaj časa je bil rezultat izenačen, nato pa so prišli na račun bolj izkušeni igralci Dinamitov in zadeli. Do konca srečanja je bilo videti še kar nekaj napetih akcij, vendar prva ekipa ni dovolila zadetka v svoj gol. Končni rezultat je tako bil 9:0.

Čez teden dni, že 8. marca, se je odigralo ponovno srečanje, saj se v četrtfinalu igra na dve dobljeni zmagi. Tekma tako kot pred tednom dni ni razočarala, priložnosti so se vrstile eno za drugo. Trener ekipe Anže Lončar je pred tekmo povedal, da morajo nastopiti kakor najbolje znajo, saj ekipo kmalu čakajo odločilne tekme. Tako je prva ekipa v prvem polčasu zadela kar osemkrat. V drugi polčas je ekipa TNT-ja vstopila z drugačno taktiko in ustavila vse napade, ter iz protinapada še dvakrat zadela. Tako se je tudi drugo srečanje končalo z zmago HK Dinamitov z rezultatom 9:2. S tem porazom je ekipa TNT končala boj za naslov, sedaj jih čaka samo še nastop v Pokalu Slovenije, ki se bo odvil 20. aprila v Dolenjskih Toplicah.

Sedaj HK Dinamite Horjul čaka polfinalno srečanje proti ekipi HK Dolenjske Toplice, igra se na dve dobljeni tekmi. Prva tekma je bila na sporedu 15. marca v horjulski dvorani, druga 22. marca v RCU Lukovica. 

Tudi mladi dinamitki odlični

Še zdaleč ne smemo pozabiti na naše mlajše selekcije, ki uspešno zmagujejo v državnem prvenstvu v mladih kategorijah. 9. marca je bil v horjulski dvorani odigran igralni dan. V jutranjih urah so se med seboj pomerili naši najmlajši do 9 let, pri katerih je najbolj pomembno druženje, smeh in zabava. Vsaka ekipa do 9 let je tako odigrala štiri tekme proti ekipam iz Slovenije in Hrvaške. V popoldanskih urah pa so bilo na vrsti fantje do 15. let. Naši Dinamiti so se tokrat v prvi tekmi pomerili z ekipo IHK Karlovac, v kateri so bili boljši z rezultatom 3:1. Kmalu za tem pa je sledila še ena tekma proti ekipi IHK Samobor Piščanci, na kateri so zmagali z minimalno prednostjo 1:0. Tim Fink, ki skrbi za mlado gneracijo hokejistov je s temi  besedami opisal tekmo: ''Kot trener sem bil z igro na obeh tekmah zadovoljen, vendar nas čaka še nekaj malega dela pred odhodom v Španijo.''

1/9

Redek prizor: Prva in druga ekipa horjulskih hokejistov v medsebojnem obračunu v izločilnih bojih državnega prvenstva.

Horjulski inline hokejisti napadajo sam vrh v državnem prvenstvu.






Igralni dan Inline hokeja je bil namenjen najmlajšim.

Mladi hokejisti se intenzivno pripravljajo na turnir v Španiji.

Dan kasneje, v nedeljo, 10. marca, so se z ekipo do 15. let, ki sicer kmalu odpotuje v Španijo na turnir, odpravili na prijateljsko tekmo v italijansko Padovo proti ekipi Fox Legnaro. Na tekmo so odšli z namenom, da trenerji ugootovijo na katerih področjih mladi hokejisti potrebujejo še nekaj treninga in kje vidijo napredek. Na tekmi so spoznali veliko novih stvari (dobrih in slabih), a najbolj pomembno je to, da so uspeli utrditi ekipnega duha v ekipi, kar je še kako pomembno pri nastopu na tako velikem turnirju, kot je Sparta Cup.

Poleg naše U14 ekipe pa se na turnir odpravlja tudi ekipa do 22 let, ki je turnir Sparta Cup osvojila že leta 2022. Zaradi intenzivne priprave je trenutni tempo treningov zelo naporen. Ekipi trenirata praktično vsakodnevno, med vikendi pa se udeležujeta tekem. Takšen urnik sledi vse do odhoda ekip na turnir, ki bo v torek 26. marca. Vse informacije iz turnirja, slike, video posnetki in povezave do prenosa v živo lahko zasledite na Facebook in Instagram profilu HK Dinamitov.

Držimo pesti za naše fante, da tudi letos pokažejo kaj pomeni horjulski inline hokej!

Peter Kavčič, foto: HK Dinamiti

Oglejte si tudi