Horjul

DANES
19°C
14°C
JUTRI
23°C
13°C
Oceni objavo

Povsem prenovljena Kmetijska zadruga v Horjulu

V Horjulu, natančneje Ljubgojni, na že znani lokaciji, kjer je že do sedaj z dolgoletno tradicijo delovala Kmetijska zadruga Dolomiti-Dobrova, so konec lanskega leta popolnoma prenovili svoje prostore.

Odločitev za prenovo je temeljila predvsem na tem, da ima lokacija dober potencial za nadaljnji razvoj in da lahko prebivalcem iz tega okolja ponudijo hiter dostop do vsega, kar potrebujejo pri kmetijstvu, sadjarstvu ali preprosto pri oskrbi domačega vrtička. Po ogledu sodobne trgovine lahko rečemo, da je to le del ponudbe. Zato vabljeni, da se prepričate kar na lastne oči, kaj vse lahko dobite v prenovljeni Kmetijski Zadrugi.

Na skupno kar 113 kvadratnih metrih površine v trgovini najdete vse, kar potrebujete za kmetijstvo ter za domačo pridelavo hrane in seveda tudi bogato izbiro lokalno pridelanih osnovnih živil. A če začnemo pri kmetijstvu: V novi in moderno opremljeni trgovini najdete vse, kar potrebujete za govedorejo, konje, drobnico in perutnino.

Imajo tudi bogato ponudbo gradbenega materiala in raznovrstnega orodja, od takega za manjša hišna popravila do orodja in materiala za vodoinštalacije ter izdelavo ter popravilo ostrešja. Kmetijska zadruga ima tudi vse, kar potrebujete za delo v gozdu, tako za profesionalno kot za občasno rabo. Prodajajo in zastopajo tudi gozdarske stroje Uniforest.  

Zelo so ponosni tudi na ponudbo ekološko in lokalno pridelane hrane. Na policah boste zato našli domačo moko lokalne pridelave, po čemer so tudi drugačni od velikih trgovin. Vedno boste našli tudi nekaj domačega sezonskega sadja in pa seveda poljske pridelke.

Ponudba je močno vezana na sezonsko povpraševanje oziroma potrebe. Tako že sedaj najdete semena za sejanje trave, koruzo, semenski krompir. Ponujajo vse za kmetijstvo, za sadjarstvo in za vrtičkarje. Od sadik do embalaže, kamor lahko  potem te pridelke vložite ali shranite doma na police v shrambo. V ponudbi so tudi razne potrebščine za male živali oziroma hišne ljubljenčke, začenši s kakovostno hrano za pse in mačke.

1/12












V trgovini so veseli, da je prenova dosegla svoj namen. Odziv ljudi je namreč pozitiven. Obiska pa ne beležijo samo s strani domačinov ampak tudi iz okoliških krajev, iz Vrzdenca, Šentjošta, Žažarja, Korene in celo iz Vrhnike.

Zaradi večjih in sodobno urejenih polic je v novi trgovini Kmetijske zadruge Dobrova-Dolomiti ponudba lahko boljša, sodobna, predvsem pa tako široka, da lahko vsak najde nekaj zase. Morda za konec še to, če česa ne boste našli (v kar sicer kar močno dvomimo) boste lahko izdelek, ki ga iščete celo naročili. V trgovini z veseljem pomagajo in tudi svetujejo. Pokličete jih lahko na telefonsko številko 01 754 90 53.

 

Besedilo in foto Peter Kavčič

Oglejte si tudi