Horjul

DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C

''Šiht na Koreno'' 2024 – dobili smo nov rekord in denar za gasilce!

Šport in dober namen sta mnogokrat povezana, nenazadnje o tem pričajo razne akcije tako doma kot v tujini. No, tudi v Horjulu imamo eno in sicer že tradicionalni 8-urni vzpon na najvišji hrib, od koder je pogled na horjulsko dolino še toliko bolj veličasten, če veš, da si prišel na vrh in s tem prispeval za dober namen. Tokrat so nanj plezali in kolesarili v nedeljo, tretjega marca.

Pri KK Zapravljivček, ki že vrsto let skrbijo za promocijo športa med mladimi in starimi, so tudi tokrat poskrbeli, da se sezona zimskih pohodov na Koreno sklene na način, da je zanimiv čim večjemu številu udeležencev. Teh se je letos zbralo več kot 100!  Grega Čepon, predsednik KK Zapravljivček: ''Pri Šihtu na Koreno gre za, kot priča ime prireditve, za 8 ur pohodov, teka in kolesarjenja na priljubljeno izletniško točko nad horjulski dolino. Pričetek je bil ob 7. uri pri gasilskem domu v Horjulu, štoparice in vpisovanje pa smo zaključili ob 15. uri na Koreni.''

Kot običajno je tudi letošnji dogodek potekal na relaciji gasilski dom Horjulgasilski dom Koreno. "Letos smo poleg pohodnikov prvič vključili tudi kolesarje, odziv obojih pa ja bil glede na zgoden termin in vremensko nestabilnost zelo dober, saj smo zabeležili prek 100 udeležencev. Tradicionalno smo izkupiček prireditve namenili v dober namen. Tokrat so sredstva namenjena PGD Horjul - gasilski enoti Koreno. Zbrali smo okoli 1.500 evrov. Znesek bodo gasilci porabili za izgradnjo fasade na novem gasilskem domu.''

Čeprav je od samega začetka ''Šiht na Koreno'' zasnovan kot druženje in dobrodelnost, nekateri vzamejo vzpon tudi kot pomemben športni izziv. Tako je padlo nekaj rekordov. Največ peš vzponov na Koreno  naziv šefa (the Boss) si je prislužil Ivi Hrastovec, saj je postavil nov rekord. V osmih urah je nanizal kar 12 vzponov! To je skupaj 60 kilometrov in 4.000 metrov skupnega vzpona. To je zares izjemen rezultat in priča o vrhunski pripravljenosti in jekleni volji. Zanimiv         podatek je tudi ta, da je zmagovalec vso to pot prehodil kar bos! 

Po številu vzponov na vrh se je z njim sicer izenačil Miha Trtnik, a s to razliko, da je uporabil tudi kolo. Miha je 10-krat prikolesaril na vrh Korene, kar je nov rekord, prav tako je postavil rekord v kombinaciji, saj se je povzpel dvakrat peš in kot rečeno destkrat s kolesom. Zmagovalec kombinacije je torej prav tako 12-krat dosegel vrh. 

1/7

Zmagovalec med pohodniki je zbral kar 12 vzponov!



Člani PGD Horjul - enota Koreno so poskrbeli, da nihče ni bil lačen ne žejen.



Organizatorji KK Zapravljivček se zahvlajujejo tudi članom in članicam gasilske enote Koreno, saj so poskrbeli za hrano, pijačo in dobro razpoloženje med udeleženci. Ob takšnih naporih vsaka spodbuda še kako pomaga!

Šiht na Koreno 2024 – rezultati:

KATEGORIJA MOŠKI  POHOD

1. mesto  IVI HRASTOVEC (12x)

2. mesto  JURE GRMŠEK (11x)

3. mesto  GORAZD PETKOVŠEK (10x)

 

KATEGORIJA MOŠKI  KOLO

1. mesto  MIHA TRTNIK (10x)

2. mesto  ŽIGA JANEŽ (9x)

3. mesto  JERNEJ VRHOVEC (7x)

 

KATEGORIJA ŽENSKE  POHOD

1. mesto  LAVRA PRIMEC (6x)

2. mesto  TINA MALAVAŠIČ (6x)

3. mesto  ALENKA TRČEK (5x)

 

KATEGORIJA ŽENSKE  KOLO

1. mesto  BARBARA BENEDIK (2x)

2. mesto  Alenka Trček (2x)

Kombinacija (pohod + kolo)

MOŠKI

1. mesto  MIHA TRTNIK (2x peš + 10x kolo)

2. mesto  JANI HOČEVAR (2x peš + 7x kolo)

3. mesto  MARKO TRČEK (5x peš + 4x kolo)

ŽENSKE

1. mesto  ALENKA TRČEK (5x peš + 2x kolo)

Peter Kavčič

Foto: KK Zapravljivček

Oglejte si tudi