Horjul

DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Naj zacveti 2 milijona sončnic

Čebelarska zveza Slovenije vabi, da se pridružite akciji "Dan sajenja medovitih rastlin«, ko lahko vsak izmed nas prispeva k bolj cvetoči naravi.

Leto 2024 naj bo leto, ko vsak Slovenec posadi eno seme sončnice, s tem pa omogočimo 2 milijona cvetov za dragocene čebele in ostale opraševalce!

V soboto, 23. marca 2024, se nam pridružite in na svojih izbranih mestih posadite medovite rastline. Bodisi posejemo semena sončnic ali pa posadimo katero od dišavnic, zelišč, kot so sivka, ameriški slamnik, hermelika, jesenske astre,… Čebele in ostali opraševalci nam bodo hvaležni, saj si bodo lahko na teh cvetočih delih rastlin v prihodnje nabrali potrebno medičino in cvetni prah za nemoten razvoj in še naprej skrbno opravljali nalogo opraševanja sadja in zelenjave.

Vsak prispevek je pomemben, vsaka posejana medovita rastlina bo obogatila našo naravo in pomagala ohranjati čebele ter druge opraševalce.

Pošljite nam vaše fotografije s prispevkom iz sajenja na naslov tomaz.samec@czs.si, da jih bomo delili na naši spletni strani in tako širili pomen sajenja medovitih rastlin.

 

Čebelarska zveza Slovenije 



Oglejte si tudi