Grosuplje

DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Župan dr. Peter Verlič skupaj z otroki iz vrtca Kobacaj iz Sončnih dvorov do občinske hiše po novi povezovalni poti

V četrtek, 28. julija 2022, so se otroci iz vrtca Kobacaj odpravili na sprehod iz Sončnih dvorov, proti centru našega mesta, obiskali so tudi občinsko hišo. Pot jih je vodila po Sončni oazi, ne prav dolgo nazaj lepo urejeni tematski učni poti, kjer spoznavamo predvsem tukaj živeče ptice, do novega podhoda, ki je bil nedavno urejen v sklopu prenove železniške postaje Grosuplje, pot proti centru mesta pa so nato nadaljevali po čisto novi povezovalni poti, ki poteka do parkirne hiše P+R Grosuplje.

Kobacajčke je na poti pričakal tudi župan dr. Peter Verlič, z njimi preizkusil nov podhod in novo povezovalno pot, ter jih povabil, da se na kratko ustavijo tudi pri občinski hiši. Tam je imel namreč za njih pripravljene bombone. So pa imeli tudi otroci lepo presenečenje zanj. Čudovite risbice, narisali so vlak. Vejo namreč, da se župan na vlake dobro spozna, sami pa se zelo radi vozijo z njim. Kot so mu zaupali, se z vlakom večkrat kam odpravijo tudi ko so v vrtcu, nova povezovalna pot bo tako za njih tudi zaradi tega zelo dobrodošla. Preden pa smo se poslovili, so nam otroci zapeli še pesmico, o vlaku, pa o dobri volji, pred občinsko hišo je nastala tudi skupinska fotografija.   

1/30






























Nova povezovalna pot od podhoda pod železniško progo pri Sončnih dvorih, mimo parkirne hiše P+R Grosuplje, do avtobusne in železniške postaje je lepo urejena asfaltirana pešpot, osvetljena z ambientalno razsvetljavo. Novo, varno povezavo smo uredili v juliju 2022.

Jana Roštan

Oglejte si tudi