Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

OBVESTILO O PREPOVEDI ZBIRANJA NA JAVNIH PRIREDITVAH V JAVNIH PROSTORIH ZAPRTEGA TIPA ZARADI NEVARNOSTI ŠIRJENJA KORONAVIRUSA

Glede na aktualne razmere, povezane s širitvijo novega koronavirusa, ki jih ves čas spremljajo tudi odgovorne službe v občini Grosuplje, tako Zdravstveni dom Grosuplje kot Štab civilne zaščite Občine Grosuplje, ki sta v nenehnem stiku z nacionalnimi organizacijami in službami, ki koordinirajo ravnanje v primeru širitve virusa in ukrepanja v primeru suma okužbe, bo večina prireditev in drugih dogodkov v naši občini do nadaljnjega odpovedana.

V skladu z Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, ki z današnjim dnem, 10. marcem 2020, prepoveduje zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19), so namreč vse prireditve in dogodki zaprtega tipa v omenjenem obsegu na območju naše občine prepovedani.

V skladu s preventivnim delovanjem pa pozivamo organizatorje tudi k razmisleku o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi, k premišljeni odločitvi o izvedbi le teh.

OBVESTILO: Prepoved zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v občini Grosuplje zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa

 

Kot je po včerajšnji seji Sveta za nacionalno varnost dejal tudi predsednik vlade Janez Janša, je namreč ključno, da virus omejimo in upočasnimo tako, da nevarnost ne bo presegla zmogljivosti našega zdravstvenega sistema.

 

Ravnati moramo odgovorno do sebe in do drugih.

Tudi zato ponovno objavljamo:

 

Preprečevanje okužbe s koronavirusom:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  •  
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
  •  

Če zbolite

z vročino čez 38 C°, kašljem ali oteženim dihanjem IN ste bili v zadnjih 2 tednih na območjih z večjim številom bolnikov ali v stiku z bolnikom z dokazano okužbo s koronavirusom, POKLIČITE OSEBNEGA ZDRAVNIKA (v njegovi odsotnosti dežurnega); NE HODITE V AMBULANTO  brez najave. Zdravnik vam bo dal navodila o nadaljnjih ukrepih.

 

Za splošne informacije o koronavirusu lahko ob delavnikih od 6.30. do 19.30. ure pokličete na tel. št. 051 209 259, kjer se bo oglasila dipl. med. sestra v Zdravstvenem domu Grosuplje in vam dala nasvet.

Glede na epidemiološko situacijo se navodila sproti posodabljajo.

 

Dodatne informacije lahko dobite tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl, kjer redno objavljajo aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev:

Jana Roštan

Oglejte si tudi