Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Koncert z odmevom – prisluhnite pesmi v kraškem podzemlju

Pomlad se je prebudila  tudi v okolici Županove jame. Naslednjo nedeljo, 12. aprila, bo na poseben način vzcvetela tudi v jami - s krajšim koncertom bo v Veliki dvorani nastopil Mešani pevski zbor Češnje.

 

Češnje, ki delujejo v vasi Orle pri Škofljici, rade prepevajo ljudske, priredbe narodno zabavne glasbe, dalmatinske pa tudi umetne in liturgične. S čim nas bodo presenetile v sicer tihem kraškem podzemlju?

 

Obiščite Županovo jamo v nedeljo, 12. aprila, ob 15. uri. Koncert bo združen z ogledom sedmih podzemeljskih dvoran, ki so med seboj povezane z urejeno potjo (stopnice, utrjen gramoz) in električno osvetljene. Edinstvena naravna akustika v podzemni dvorani, ki je dolga približno 60 in široka 25 m, na najvišjem delu pa ima blizu 15 m visok strop, daje kakovostnim pevskim nastopim poseben pridih, ki ga ni mogoče izkusiti na površju ali v »klasičnih« koncertnih dvoranah.

 

Ker vlada v notranjih delih jame stalna temperatura 9,5 °C, priporočamo topla oblačila in kakovostno pohodniško obutev. Ogled jame s koncertom bo trajal približno uro in pol. Vstopnina: 8 EUR odrasli, 6 EUR šolski otroci.

 

Županova jama leži 8 km JV od Grosuplja v smeri proti Turjaku, v bližini glavne ceste. Več o njej najdete nawww.zupanovajama.si, in www.facebook.com/zupanovajama,  dodatne informacije so na voljo na 041/407-705 oz. nainfo@zupanovajama.si.

 

Damjan Viršek

Okoljsko in turistično društvo

Županova jama

Oglejte si tudi