Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

To soboto vabljeni na večni lokalni derbi RK SVIŠ - RK Grosuplje

Po letu dni odsotnosti večnega letnega derbija (gostje iz Grosuplja so namreč sezono 2016/17 igrali v nižjem kakovostnem razredu) se to soboto vrača v našo dvorano večni lokalni derbi. 

Napet dvoboj na tekmi jesenskega dela v Grosuplju, zmagi obeh ekip v preteklem krogu in vsekakor motivacija obeh moštev proti lokalnemu nasprotniku pomeni, da boste gledalci v soboto deležni odlične rokometne tekme. Igralci Grosuplja so nam na tekmi sedmega kroga 1.B lige odščipnili točko, kar pomeni, da so naši fantje motivirani, da jim to z dobro igro in zmago vrnejo v domači dvorani. A ne bo tako lahko, saj so gostje motivirani, da naše fante presenetijo.

Že res, da se Grosuplje po devetnajstih krogih nahajajo na trinajstem mestu lestvice, a so na veliki večini tekem precej namučili svoje nasprotnike. Nenazadnje so v preteklem krogu doma premagali Dravo, ki po jesenskem delu bila v prvem delu lestvice ter v prvem delu remizirali z našimi rokometaši. Rokometaši Grosuplja so sicer do sedaj dosegli 4 zmage, 3 remije in 11 porazov (imajo tekmo manj).

Trener Aleksander Polak se veseli sobotnega srečanja (polne dvorane in rokometnega vzdušja), a je z nogami trdno na tleh in se zaveda, da lahko malenkosti odločijo. Tako fante cel teden pripravlja, da jih čaka garanje za novi dve točki: "Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Pred samo tekmo gledamo predvsem na svojo igro in na odpravljanje napak s prejšnjih tekem. Seveda bomo napravili tudi analizo nasprotnika in se nanj kar najbolje pripravili. Vsi skupaj se že veselimo sobote, saj se nam gotovo obeta pravi derbi, v katerem bodo uživali tako navijači obeh ekip kot tudi igralci na igrišču."

Pred dvobojem je misli strnil mladi domači rokometaš Matic Košir: "To soboto vabljeni na večni lokalni derbi RK SVIŠ - RK GrosupljeV Ivančno Gorico prihaja vedno neugodna in motivirana ekipa Grosuplja. Prišlo bo tudi veliko število gledalcev, mi pa smo Grosupeljčanom še “nekaj dolžni” s prve tekme. Za nami je odličen niz zmag in smo v dobri formi, vendar bomo to morali v soboto ponovno dokazati na igrišču. Vabim vse navijače, da nas pridejo podpret in nam s tem pomagajo do nove zmage."

Posebna tekma pa bo za Luko Zafrana, saj se bo pomeril proti svojemu matičnemu klubu: "Vsak derbi prinaša tisti dodatni tekmovalni naboj, tako da motivacija na eni in drugi strani zagotovo ne bo vprašljiva, poleg tega imata obe ekipi tudi rezultatski motiv. Seveda svojemu matičnemu klubu želim vse najboljše v boju za obstanek, vendar pa bomo na tej tekmi naredili vse, da tekmo tudi dobimo. Konec koncev so nam na prvi tekmi odščipnili točko, tako da podcenjevanja zagotovo ne bo. Sicer pa se na tekmo pripravljamo kot na vsako drugo in seveda želimo ohraniti ta naš odličen rezultatski niz še naprej."

Dvoboj naših in grosupeljskih rokometašev bo v soboto, 17. marca 2018, s pričetkom ob 19.00., in sicer v naši dvorani OŠ Stična. Zaradi izjemnega zanimanja, priporočamo prihod vsaj 30 minut prej.

Sponzor tekme je podjetje VitaTerm  d.o.o.iz Ivančne Gorice, ki je uvoznik in distributer za klimatske naprave in toplotne črpalke Mitsubishi in Sinclair.

Foto: Boštjan Vidrajz / Flex Tools Slovenija

Oglejte si tudi