Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Odprtje novega igrišča v Veliki Stari vasi

14. junija smo v Veliki Stari vasi slovesno odprli novo igrišče. Dogodka so se udeležili župan dr. Peter Verlič, podžupan Janez Pintar, direktorica uprave Zdenka Grozde, predsednik Krajevne skupnosti Polica Domen Logar, župnik Martin Golob, občinski svetnice in svetniki, predstavniki izvajalcev in nadzora ter drugi gostje, zbrali so se tudi številni krajanke in krajani.

Zbrane je pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Polica Domen Logar in se Občini Grosuplje ob tej priložnosti za investicijo izgradnje športnega igrišča v Veliki Stari vasi lepo zahvalil. Kot je povedal, je igrišče namenjeno vsem generacijam krajanov, zato upa, da bo služilo svojemu namenu. »Zavedajmo pa se, da je treba okolje okoli igrišča ohranjati čisto in prijazno,« je še dodal.  

Nagovoril nas je župan dr. Peter Verlič. »Glede na to, da je igrišče namenjeno vsem generacijam, sem malo razmišljal, kaj bi lahko jaz in podžupan tukaj na tem igrišču počela. In sem ugotovil, da najbolje, da prideva balinati. Za najino generacijo bo tako takšno igrišče v redu,« se je pošalil. »Vi, otroci, mlajši, pa boste igrali košarko, nogomet. In kar je predvsem pomembno, družile se bomo vse generacije

Župan je še povedal, da je igrišče v Veliki Stari vasi že 17. igrišče v naši občini. »Na Veliki Ilovi Gori, kjer se gradi, bo 18., potem pa bomo novo igrišče zgradili še v Brezju, pri Sončnih dvorih,« je še dejal.

Krajankam in krajanom je zaželel, da jim bo igrišče lepo služilo in ga bodo z veseljem uporabljali.

Sledil je osrednji dogodek, župan dr. Peter Verlič, direktorica uprave Zdenka Grozde in predsednik krajevne skupnosti Domen Logar so slovesno prerezali trak.

Novo igrišče je nato blagoslovil župnik Martin Golob.

In nastopil je trenutek, da novo igrišče tudi preizkusimo. Prvi so ga zavzeli košarkarji iz Košarkarskega kluba Grosuplje, po nekaj koših in drugih spretnostih, ki smo jih imeli priložnost videti, so na novem igrišču že opravili tudi prvi trening.

Prireditev je že z uvodno slovensko himno, kasneje pa še z dvema veselima pesmicama popestril Otroški pevski zbor Podružnične šole Polica. Povezovala jo je Petra Potokar, tudi sama krajanka Velike Stare vasi, ki nam je zaupala, da so si krajani igrišča res že zelo dolgo želeli in so ga tako zares veseli.

Novo igrišče v Veliki Stari vasi je namenjeno igranju nogometa in košarke. Zgrajeno je v velikosti 40 x 20 m. Igrišče je asfaltirano in zavarovano z ograjo, njegova okolica je tlakovana in zatravljena. Uredili pa smo tudi uvoz do igrišča in več parkirnih mest.

Izvajalec del je bil podjetje Hipox d. o. o.. Celotna vrednost investicije je znašala 191.587,99 evrov.

Oglejte si tudi