Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Otrokom v vrtcu Kobacaj sta se na tradicionalnem slovenskem zajtrku pridružila župan dr. Peter Verlič in podžupan Janez Pintar

V petek, 18. novembra 2022, smo v Sloveniji obeležili dan slovenske hrane. Otroci v vrtcih in osnovnih šolah po vsej Sloveniji so na ta dan imeli tradicionalni slovenski zajtrk, se pa obeleževanju dneva slovenske hrane vsako leto pridružuje tudi vse več posameznikov, podjetij in drugih institucij.

Tradicionalni slovenski zajtrk so tako ta dan imeli tudi otroci v vseh naših vrtcih in šolah. In skorajda ni tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki se ga ne bi udeležil tudi župan dr. Peter Verlič. Letos se je pri zajtrku skupaj s podžupanom Janezom Pintarjem pridružil najmlajšim iz vrtca Kobacaj. Med, maslo, kruh, mleko, jabolka so bile te okusne in seveda tudi zdrave slovenske dobrote, ki so napolnile njihove želodčke.

Malčki so nam zaupali, da so maslo izdelali kar sami. Pa tudi jabolčni sok so naredili sami. Zajtrk so dopolnjevali še sladki medenjaki in domača jabolčna čežana. Naši najmlajši so se res izkazali, kot so nam še povedali, pa so med pripravo masla, jabolčnega soka, jabolčne čežane in medenjakov res uživali.

Svojo ustvarjalnost so izrazili tudi z različnimi drugimi izdelki, ki te dni krasijo prostore vrtca.

Županu in podžupanu pa so ob obisku zapeli tudi pesmice, o medu in pridnih čebelah, ki letajo iz cveta na cvet.

Dan so našim najmlajšim z obiskom popestrili tudi naši čebelarji.

Osrednja tema letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka so sicer bili mleko in mlečni izdelki, s sloganom »Zajtrk z mlekom - super dan!« Sam projekt pa nas spodbuja, da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta in jih kupujemo tudi na najbližji kmetiji ali zadrugi.

Jana Roštan

Oglejte si tudi