Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

PRAZNOVANJE DNEVA ŠOLE NA SREDNJI ŠOLI JOSIPA JURČIČA IVANČNA GORICA

Vsako leto v začetku marca Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica praznuje dan šole, datum pa je v povezavi z rojstnim dnem pisatelja Josipa Jurčiča, po katerem se šola imenuje.

Letos smo ta dan počastili s prireditvijo v sredo, 11. marca, in sicer v dveh delih. Po začetnem pozdravu ravnatelja Milana Jevnikarja je nastopil mešani pevski zbor šole, ki ga vodi ravno ravnatelj. V zboru sodeluje kar štirideset dijakov, ti med letom v svojem prostem času pridno vadijo in veliko nastopajo. Osrednji del prireditve pa je bil namenjen modni reviji maturantke Bernarde Gabrijel in odprtju razstave fotografij dijaka 3. letnika Jošta Dolinška.

Bernarda je ustvarila pomladansko-poletno kolekcijo oblačil za mlade, in sicer za prosti čas in zabavo.  Oblačila so predstavile dijakinje, ki so se ravno za to priložnost prelevile v manekenke. V treh izhodih so se v Bernardinih domiselnih in nosljivih oblačilih po modni brvi sprehodile Maša Rački, Polona Lindič, Endrina Aščić in Eva Grubelić. Nad oblačili in manekenkami smo bili navdušeni. Mogoče je katera od dijakinj ob ogledu oblek dobila tudi navdih za slavnostni maturantski ples.


Jošt Dolinšek si je za svojo prvo razstavo izbral črno-bele motive osamljenega otoka, ptic v letu, zapuščene hiše, oblaka …, motive, ki kar kličejo po tem, da si ustvarimo zgodbo. Vsaka njegova fotografija je izraz spreminjanja lastnih spominov, ki je zapisan in ustvarjen v trenutku sedanjosti. Jošt se s fotografiranjem ukvarja že od osnovne šole, v prihodnosti pa želi ustvarjati avtorsko fotografijo.


Pevka Maša Zajec, dijakinja 3. letnika, je zapela pesem z naslovom Ti ne sanjaš, ti ne spiš, obenem pa je tudi avtorica besedila in glasbe. Vsi dijaki 1. letnika gimnazije so nam pod vodstvom profesorice Nikoline Kovač Juvan prikazali zanimivo in privlačno ritmično točko z naslovom Body Perfect.


Na prireditvi smo podelili tudi posebna priznanja dijakom maturantom, ki so se vsa štiri leta šolanja ukvarjali s kulturo. Letos je takšnih devet. To so: Katarina van Midden, Anja Strojan, Miha Jevnikar, Nika Kavšek, Luka Hočevar, Luka Posavec, Barbara Tekavec, Špela Zupančič in Tanja Adamlje. Tanja je s pomočjo Barbare Tekavec in Elze Rebol prireditev tudi vodila.


Po razglasitvi dosežkov Jurčičevega memoriala pa je bil koncert skupine Lumberjack, trije člani ansambla so dijaki naše šole. Rok Ahačevčič, Jaka Novak in Blaž Kuster so s svojim prijateljem pravi rockerji. Z glasbo, tudi avtorsko, so  navdušili mlado in po srcu mlado občinstvo.


Praznovanje dneva šole je bilo iskrivo, igrivo in ustvarjalno. Naši mladi se poleg dela za šolo ukvarjajo še s tisočerimi stvarmi in tako seveda izpolnjujejo sebe, s svojimi dosežki pa takrat, ko nam jih pokažejo, tudi nas – in tudi v tem je smisel prireditve, s katere smo odhajali bogatejši za spoznanje, kako smo na svoje dijake pravzaprav lahko ponosni. In priznati moramo – ponosni smo!

                                                                                                                      Vesna Celarc, prof.               

Oglejte si tudi