Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Informativni dan na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

Šola blizu doma je velika prednost, ki je ne gre spregledati.
SREDNJA ŠOLA JOSIPA JURČIČA IVANČNA GORICA

 v a b i 

 v petek, 12. februarja 2016, ob 9. in 15. uri ter

 v soboto, 13. februarja 2016, ob 9. uri

 

 na   I N F O R M A T I V N I   D A N

 za programa

 splošna gimnazija in ekonomski tehnik.

 

Pridi! Na Srednji šoli Josipa Jurčiča te pričakujemo! Če želiš nekoč postati zdravnik, pravnik učitelj, arhitekt ... potem izberi gimnazijski program. Po prenovi gimnazijskega programa pred nekaj leti je pouk sodobnejši, samostojnejši in ti ponuja paleto dejavnosti, kjer boš zmogel in znal pokazati svoje talente; projektni dnevi in medpredmetne povezave pri mnogih predmetih ponujajo multidisciplinarnost izobraževanja, ponujajo ozaveščeno in kritično učenje, vzgajajo k odgovornosti in zagovarjanju stališč. SŠJJ ti ob tem ponuja računalniško opremljene učilnice in knjižnico, pa tudi telovadnico, mnoge športne aktivnosti in izjemno igrišče. Ne boj se – če si športnik ali se ukvarjaš z glasbo ali kulturnimi dejavnostmi, ti bo status športnika ali kulturnika naklonil kakšno dodatno ugodnost pri pouku in kot zrel, pravi gimnazijec, boš zmogel obdržati obe ljubezni: šolo in športJ!

Tudi številne ekskurzije pripomorejo k vznemirljivosti šolanja, širjenju obzorij in sklepanju prijateljstev. Na srednji šoli te čaka še maturantski izlet, ki se seveda ne da primerjati z ničemer.

Potrebuješ znanje jezikov, a ni problema! Pri nas te čakajo angleščina, nemščina, španščina, francoščina, tudi fakultativni pouk ruščine. Bodoči farmacevti, fiziki in biologi seveda bolj uživate v laboratoriju, raziskavah ali opazovanju zvezd. OK. V timu za nadarjene na naši šoli poskrbimo za ekskurzije in tabore tako enih kot drugih; vse poveže naša zdrava in kvalitetna kuhinja, ker pa smo v srcu prelepe dolenjske pokrajine, te čaka tudi krožek sadjarstva ... poleg šahovskega, plesnega, jezikovnega, biološkega, dramskega in še in še.

Razmisli malo še o ekonomski srednji šoli - če bi že končno rad delal v sodobnem podjetju – potem je učna firma SŠJJ kat nalašč zate. Sploh pa izmenjave v programu Leonardo in opravljanje prakse v tujini – letos denimo v Italiji. Pa poklicna matura, pa potem študij!

Veliko ti da srednja šola! A ne pozabi – v središču tvojega življenja so vrednote, ljubezen in spoštovanje, Človek, Znanje in Delo. To ti ponujamo – obogatimo s pesmijo in pevskim zborom, športnimi dnevi, dobrodelnimi akcijami in literarnim ustvarjanjem. Pridi!

 

Maja Zajc Kalar 

Oglejte si tudi