Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

1. ŠOLSKI DAN

Vstopili smo v novo šolsko leto 2023/24. Naše osnovne šole bo v tem šolskem letu obiskovalo 2.342 učenk in učencev, 1.100 na Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje, 866 na Osnovni šoli Brinje Grosuplje in 376 na Osnovni šoli Šmarje - Sap. Med njimi pa bo tudi 281 prvošolk in prvošolcev. Za njih je bil današnji dan še posebej prazničen, začenja se novo obdobje, postali so šolarji.

Prav vse prvošolke in prvošolce ter njihove starše pa sta ta dan pozdravila tudi župan dr. Peter Verlič in direktorica uprave Zdenka Grozde. Sprva na Podružnični šoli Št. Jurij, nato na Osnovni šoli Šmarje - Sap, Dislocirani enoti Adamičeva, Osnovni šoli Brinje Grosuplje, Podružnični šoli Žalna, Podružnični šoli Polica in na koncu še na Podružnični šoli Kopanj.

»Dragi šolarji, nič več v vrtec, nič več k stari mami, kar zares v šolo,« je prvošolke in prvošolce pozdravil župan. »Želim vam, da boste imeli oči odprte, ušesa napeta, pa da bo vsa ta pamet iz šole šla v te vaše lepe glavce,« je dejal. »Pomembno vlogo pa boste imeli tudi starši. Spet se boste malo učili pisat, pa kam se postavijo vejice, kakšen zapleten račun bo prišel za domačo nalogo, tako da mislim, da bo luštno. Šola je lepa, prijetna ustanova, učiteljice in učitelji so prijazni. Tudi vam osebju, vse dobro, ter lepo, uspešno šolsko leto,« so še bile želje župana na ta prazničen dan. »Srečno!«

Tudi direktorica je našim najmlajšim zaželela res lep vstop v novo obdobje življenja. »Potem pa, ko danes prvi šolski dan zaključite, vas morata oči pa mami nekam peljati. Ali na pico ali na tortico, ta dan si morate zapomniti vsi, velja?« je še dejala.

Prvošolke in prvošolce ter njihove starše so ta dan pozdravile tudi ravnateljice naših treh osnovnih šol, njihove učiteljice, pričakali pa so jih tudi starejši učenke in učenci. Zapeli so jim, zaplesali, zaigrali igrico, čakala so jih tudi druga prijetna presenečenja. Dobili pa so tudi rumene rutke in kape, da bo njihova pot v šolo varna.

Jana Roštan

Oglejte si tudi