Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Kako pridobiti prostovoljce in kako jih motivirati

V nevladni organizaciji je vaše delovanje v veliki meri odvisno tudi od članov vašega društva oz. prostovoljcev v vaši organizaciji.

 

Ti vam pomagajo izpeljati projekte, v organizacijo vnašajo nove ideje, pomagajo krepiti ugled organizacije in nenazadnje s svojim zgledom krepijo tudi ugled samega prostovoljstva.

 

Za "svoje" pa je potrebno tudi poskrbeti, saj prostovoljenje ni enosmerno dejanje.

 

Na spletnem usposabljanju Motivacija in pridobivanje prostovoljcev, ki bo to sredo, 25. marca, ob 17. uri, boste poleg načinov pridobivanja prostovoljcev spoznali tudi:

  ➤  kako motivirati prostovoljce,

  ➤  naša pričakovanja do prostovoljcev,

  ➤  nagrajevanje prostovoljcev,

  ➤  razvoj in beleženje kompetenc prostovoljcev,

  ➤  koliko prostovoljcev potrebujemo in kako zagotoviti, da so na pravem mestu,

  ➤  vpliv prostovoljcev v organizaciji,

  ➤  administracija in podpis dogovora o prostovoljstvu.

 

Prijavite se na tej povezavi.

 

Usposabljanje bosta izvedla Alenka Blazinšek Domenis, koordinatorka in Jože Gornik, vodja Stičišča Središče. Usposabljanje bo interaktivno, preko spleta boste s svojimi vprašanji in mnenji sodelovali tudi vi.

 

Usposabljanje je namenjeno društvo, zasebnim zavodom in drugim nevladnim organizacijam ter bo trajalo predvidoma 1 uro. Potekalo bo preko spleta, za sodelovanje je dobro, da ima vaš računalnik mikrofon, nič pa ni narobe, če ima delujočo kamero. Usposabljanje pa lahko spremljate tudi na pametnem telefonu.

 

U.M.

Stičišče Središče,Stičišče nevladnih organizacij Osrednjeslovenske regije

 

**

Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 – 2023.

Oglejte si tudi