Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

Blagoslov starodobnih vozil v Grosupljem

V nedeljo, 3. aprila 2022, je pri Župnijski cerkvi sv. Mihaela v Grosupljem, v organizaciji Jeep cluba Ljubljana potekal blagoslov starodobnih vozil. Blagoslovil jih je grosupeljski župnik Martin Golob.

Predsednica Jeep cluba Ljubljana Barbara Severkar Hribar je vse navzoče ljubitelje starodobnikov pozdravila in dodala, da je ravno 3. april dan, ko klub praznuje 31. obletnico svojega obstoja. "Današnji blagoslov je otvoritev sezone za naša starodobna vozila, da nas bodo varno popeljala na nove dogodivščine, je tudi priložnost, da se med seboj spoznamo in podružimo. Vsem skupaj želim še veliko varno prevoženih kilometrov", je še dodala in predala besedo županu Občine Grosuplje dr. Petru Verliču, ki se je prav tako na blagoslov pripeljal s svojim starim Mercedesom in soprogo Barbaro.

"Drage starodobnice in starodobniki, dobrodošli v Grosupljem. Mi vedno pravimo, da tam kjer se konča Ljubljana in začne mehkoba dolenjskih gričev, kjer se mestni utrip prepleta s podeželskim tihožitjem, tam smo doma – v občini Grosuplje. Prepričan sem, da se bomo po teh gričih popeljali tudi mi, s svojimi starodobniki. Tukaj ste vedno dobrodošli. Želim vam srečno, varno vožnjo in še enkrat, dobrodošli v občini Grosuplje".

Župnik Martin Golob je vesel da nas povezuje ljubezen do starodobnikov, ki so, kot pravi, "umetniški presežek z dušo".
"Užitek se je s tem avtomobilom popeljati in uživati v čudoviti naravi naše lepe domovine in se srečevati s čudovitimi ljudmi", je dodal in zaključil misel z molitvijo in blagoslovom.

Klavdija Mehle

Oglejte si tudi