Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Dela na cesti Veliko Mlačevo-Žalna v polnem teku

Na lokalni cesti Veliko Mlačevo-Žalna potekajo intenzivna gradbena dela. Gre za izgradnjo nove  voziščne konstrukcije v debelini 70 cm in enostranskega hodnika za pešce v dolžini 538 m, in sicer od priključka z regionalno cesto do železniške proge.

  

Širina ceste, ki je imela dvosmerno vozišče, je bila cca. 4 m, z rekonstrukcijo pa se bo vozišče razširilo na dva vozna pasova po 2,75 m. Nova širina vozišča bo tako 5,5 m. Če k temu dodamo še muldo širine 0,5 m, enostranski hodnik za  pešce širine 1,5 m, enostransko bankino širine 1 m in bermo ob hodniku za pešce širine 0,3 m, bo širina novega prečnega profila ceste 8,3 m.

  

  

Istočasno se bo uredilo odvodnjavanje meteornih voda z gradnjo meteornega kanala, za odvodnjavanje širšega območja ob cesti. Prav tako se bo na območju rekonstrukcije ceste zgradil že del fekalnega kanala, v sklopu del pa se bo na obravnavanem območju obnovil tudi del vodovodnega omrežja, vključno s hidranti.

  

  

K investiciji je pristopil tudi Telekom, ki bo zagotovil kabelsko kanalizacijo za vleko optičnega kabla, prav tako pa bo v času gradnje tudi upravljavec železniške proge na območju železniške proge obnovil nivojski prehod, ki pa sicer še vedno ostaja zavarovan samo s signalnimi napravami.

    

Na lokalni cesti Veliko Mlačevo-Žalna se bo uredila tudi cestna razsvetljava, prehodi za pešce in avtobusna postajališča.

 

Tekst in foto: Jana Roštan

Oglejte si tudi