Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Grosuplje
JUTRI
23°C
11°C
SOB.
22°C
11°C
Oceni objavo

Kdo so prejemniki občinskih priznanj in nagrade

Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Grosuplje v počastitev občinskega praznika in dneva slovenske državnosti se je odvila v sredo, 18. junija 2014, v dvorani Kulturnega doma Grosuplje. Slovesnemu dogodku so prisostvovali župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič s soprogo, pooblaščenec župana Iztok Vrhovec s soprogo, direktor občinske uprave Dušan Hočevar s soprogo, občinski svetniki občine Grosuplje, s svojim obiskom pa so nas počastili tudi župani občin Ivančne Gorice Dušan Strnad, Škofljice Ivan Jordan, Velike Lašče Anton Zakrajšek in Ribnice Jože Levstek.


Osrednji dogodek je bil podelitev priznanj in nagrade Občine Grosuplje. Priznanje Občine Grosuplje z bronastim znakom je prejel Študentski klub GROŠ, priznanje Občine Grosuplje s srebrnim znakom je prejelo Kulturno društvo sv. Mihaela Grosuplje, priznanje Občine Grosuplje z zlatim znakom je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Malo Mlačevo, najvišje priznanje, nagrado Občine Grosuplje z zlatim znakom pa je prejel Bojan Dolgoš.

 

Nagrado Občine Grosuplje z zlatim znakom je prejel Bojan Dolgoš

Bojan Dolgoš je opravil pionirsko delo za zatiranje komarjev na območju občine Grosuplje, predvsem na Radenskem polju. Kot kemik in velik ljubitelj narave se je zavedal, kako tvegan je poseg v floro in favno tega naravnega bisera in uspel z zatiranjem komarjev z biološkimi sredstvi, ki ne povzroča škodljivih posledic. Izkazal se je kot strokovnjak in dober organizator, ki je za zatiranje komarjev opravil stotine ur prostovoljnega dela. Je eden od pobudnikov in soustanoviteljev Društva za zatiranje komarjev Zagradec pri Grosupljem in nekaj let tudi predsednik društva. Zaradi njegovega prispevka lahko danes občino Grosuplje prištevamo med občine, ki v zadovoljstvo občanov uspešno zatirajo komarje na okolju sprejemljiv način.

 

Priznanje Občine Grosuplje z zlatim znakom je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Malo Mlačevo

Prostovoljno gasilsko društvo Malo Mlačevo letos praznuje 100 let delovanja. Društvo je na začetku štelo 22 članov. Takoj po 1. svetovni vojni  so nabavili zmogljivejšo ročno brizgalno, 2. svetovna vojna pa je pustila sledi na opremi in med gasilci, vendar si je društvo opomoglo in v času osamosvojitve se je v društvu začel zbirati nov rod vaščanov. Kmalu so se odločili za gradnjo novega gasilskega doma na novem zemljišču in leta 2008 položili temeljni kamen. Gradnja je potekala udarniško, vsak je pomagal po svojih zmožnostih in leta 2012 je bil s skupnimi močmi nov dom zgrajen in blagoslovljen. Društvo še naprej deluje na področju izobraževanja, povezovanja med ljudmi in ostalimi organizacijami v krajevni skupnosti, predvsem pa si prizadeva za vključevanje čim večjega števila mladih v prostovoljno gasilsko delo. Ob letošnji 100. obletnici načrtujejo izdajo zbornika, konec avgusta pa seveda pripravljajo veliko gasilsko veselico.

 

Priznanje Občine Grosuplje s srebrnim znakom je prejelo Kulturno društvo sv. Mihaela Grosuplje

Kulturno društvo sv. Mihaela Grosuplje zaseda vidno mesto v kulturnem dogajanju samega mesta Grosuplje, s svojimi dejavnostmi pa sega tudi v okoliške kraje naše občine. V okviru Zveze kulturnih društev Grosuplje sodeluje z drugimi kulturnimi društvi pri skupnih projektih. Z gostovanji s kulturnimi prireditvami po Sloveniji in zamejstvu tudi tja prinaša dober glas o našem kraju. Dejavnost društva je organizirana v petih sekcijah, združuje torej gledališče, literarno skupino, pevski zbor, starejšo in mlajšo folklorno skupino ter komorno skupino. V dejavnosti društva je vključenih preko 130 ljudi. Glavni namen Kulturnega društva sv. Mihaela Grosuplje je promocija slovenske narodne in krščanske omike, domoljubja in narodne kulturne dediščine, nezanemarljiv pa je tudi pomen dejavnega in zabavnega druženja njegovih članov.

 

Priznanje Občine Grosuplje z bronastim znakom je prejel Študentski klub GROŠ

Študentski klub GROŠ skrbi za aktivno preživljanje prostega časa svojih članov, deluje na področju kulture, umetnosti, vzgoje, izobraževanja, športa in sociale v različnih oblikah in na prostovoljni bazi. V svojem delovanju se osredotoča na povezovanje študentov in dijakov občine Grosuplje. Predvsem v današnjih časih, ko študentom in dijakom veliko pomeni vsak evro, jim Študentski klub Groš omogoča dostop do različnih dejavnosti. V nasprotju s turističnimi agencijami in drugimi institucijami, na projektih ne ustvarja dobička, temveč projekte subvencionira in članom, ki zajemajo mladino od 15. do 26. leta, ponuja zanje dostopno ceno. Poleg tega Študentski klub GROŠ deluje na področju lažjega zaposlovanja mladine, pomaga mladim in socialno ogroženim ter ozavešča mlade o aktualnih problematikah. Kot največji predstavnik mladih v občini redno zastopa njihove interese na širšem območju občine Grosuplje.

 

Vir : http://www.grosuplje.si/slavnostna-seja-obinskega-sveta-obine-grosuplje-2014.html

Foto: Brane Petrovič

 

Za občinsko nagrado in priznanja so bili letos nominirani:

Nagrada Občine Grosuplje z zlatim znakom, nominirani:

  • Glasbena šola Grosuplje
  • Mestna knjižnica Grosuplje
  • Lojzka Potrpin
  • Bojan Dolgoš

Priznanje Občine Grosuplje z zlatim znakom, nominirani:

  • PGD Malo Mlačevo

Priznanje Občine Grosuplje s srebrnim znakom, nominirani:

  • Kulturno društvo sv. Mihaela Grosuplje

Priznanje Občine Grosuplje z bronastim znakom, nominirani:

  • Študentski klub Groš
  • Marjan Jakopin

 

Oglejte si tudi