Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Slovesnost ob 70. obletnici ustanovitve PGD Mala Ilova Gora

Ob prihodu gasilcev in gostov na prireditveni prostor je pevski zbor Schola Cantorum zapel Zdravljico, voditeljica Maja Pajk pa je pozdravila vse navzoče in jih na kratko popeljala skozi zgodovino društva. Predsednik PGD Mala Ilova Gora Jan Jamnik je v svojem nagovoru pozdravil prisotne, povzel zgodovino društva in predstavil delovanje društva v današnjem času ter na kratko predstavil načrte za prihodnost. Zahvalil se je krajankam in krajanom, Gasilski zvezi Grosuplje in Občini Grosuplje za podporo in sodelovanje.
 
Sledil je nagovor Sebastjana Kastelica (namestnika predsednika Gasilske zveze Grosuplje), nato pa podelitev odlikovanja gasilske plamenice II. stopnje, ki sta ga v imenu Gasilske zveze Slovenije društvu podelila namestnik predsednika in poveljnik Gasilske zveze Grosuplje Sebastjan Kastelic in Martin Jaklič.
 
Prisotne je pozdravil tudi podžupan Občine Grosuplje Janez Pintar, ki je v svojem imenu, imenu župana in Občine Grosuplje čestital društvu za vso opravljeno delo in jim zaželel, naj tradicija prenašanja znanja, veščin in spretnosti iz roda v rod nikoli ne zamre.
 
Predsednik društva in namestnik predsednika Gasilske zveze Grosuplje sta nato podelila društvena priznanja starejšim gasilcem in nekdanjemu vodstvu društva. Predsednik in poveljnik društva Jan Jamnik in Luka Pajk pa sta se zahvalila prisotnim gasilskim društvom, Gasilski zvezi Grosuplje in Občini Grosuplje.
 
Po koncu slovesnosti se je pričela veselica z ansamblom Foksnerji.
 
 
 
Anže Štrubelj

Oglejte si tudi