DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Nova zlata priznanja učencev Glasbene šole Emil Adamič

Ob zaključku šolskega leta imajo kot po pravilu učenci v glasbenih šolah še posebej zapolnjen urnik. Nastopi, zadnje priprave, izpiti in tekmovanja. In kaj je lahko lepšega kot uspešno začiniti leto z odličnim nastopom na tekmovanju.

Na 11. Mednarodnem koroškem klavirskem tekmovanju, ki je potekalo od 27. do 30. maja 2022 v Radljah ob Dravi, je mladi pianist Dominik Kovačič v 3. kategoriji osvojil zlato priznanje in 3. mesto, podeljena pa mu je bila tudi 3. nagrada. Pod mentorstvom Maruše Frelih se je tekmovalni komisiji predstavil z raznovrstnimi skladbami tujih skladateljev in s skladbo slovenskega skladatelja. S tem je samo potrdil lanskoletno zlato priznanje na istem tekmovanju, ki je takrat potekalo na daljavo preko posnetkov.

Na Mednarodnem glasbenem tekmovanju Bolero sta se med 30. majem in 3. junijem 2022 v dvorcu Bukovje v Dravogradu predstavila še mlada trobilca, Jakob Ciuha in Ignacij Dolinar, oba pod mentorstvom Mateja Rihterja. Jakob je v konkurenci nizkih trobil v 2. starostni kategoriji osvojil srebrno priznanje. Korepetitorka Jasmina Pogačnik je lepo dopolnila zvok Jakobove pozavne, s katero sta postala že skoraj nerazdružljiva. Nekaj let mlajši Ignacij je v 3. starostni kategoriji navdušil poslušalce ter komisijo in prejel zlato priznanje. S korepetitorko Petro Nagode sta že prav usklajen tim, Ignacij pa kar samoiniciativno na vaje prinaša nove skladbe.


Iskrene čestitke vsem dobitnikom priznanj, njihovim mentorjem in korepetitorjem! Pohvalo si zaslužijo tudi vsi učenci, ki so uspešno zaključili šolsko leto in bodo glasbeno izobraževanje nadaljevali še naprej. Med učenjem glasbe pridejo vzponi in padci, zato je najpomembnejše vztrajanje. Čestitke tudi njihovim staršem in vsem učiteljem.

 

Janez Dolinar, GŠEA

Oglejte si tudi