Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

OŠ Brinje in OŠ Louisa Adamiča v tednu otroka sodelujeta v akciji »NVO gre v šolo«

Akcija »NVO gre v šolo«, v kateri se bo učencem obeh šol skupaj predstavilo 13 nevladnih organizacij iz Grosuplja in okolice, bo potekala v soboto, 8. oktobra, med 9. in 12. uro, v prostorih in na igriščih OŠ Brinje. Cilj akcije »NVO gre v šolo« je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij (NVO) z osnovnimi šolami v lokalnem okolju.

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo bodo nevladne organizacije poskušale navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima in čemu se želijo posvetiti. Z večjim vključevanjem mladih v nevladne organizacije se bo krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno.


Na OŠ Brinje se bodo učencem obeh šol predstavili: Rokometni klub Grosuplje, Košarkarski klub Grosuplje in Ženski košarkarski klub Grosuplje, Plesni studio Tina, Plesni klub SPOT, Karate klub Grosuplje, Glasbena šola Lipičnik - Zavod za glasbeno izobraževanje in kulturo, PE Grosuplje, Društvo Preplet, PGD Grosuplje, NK Brinje Grosuplje, Rdeči križ Slovenije-Območno združenje Grosuplje, Društvo podeželskih žena Sončnica, Čebelarsko društvo Grosuplje in Društvo tabornikov Rod Louis Adamič.

Oglejte si tudi