Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zaključili smo Festival Stična 2012

Čeprav pravijo, da je trinajst nesrečna številka, je bil trinajsti Festival Stična za ustvarjalce festivala definitivno zelo uspešen. Več kot 2500 obiskovalcev, skoraj 200 nastopajočih, od tega 100 iz tujine, dobro obiskane prireditve, zadovoljni obrazi obiskovalcev, smeh in dobra volja med organizatorji.

Zadnji festivalski vikend smo začeli s potopisnim večerom Slavka Bučarja, ki nas je navdušil s svojimi kolesarskimi popotovanji in presenetil s svojo voljo in vztrajnostjo, ki sta za tovrstno kolesarjenje potrebna. V petek, 7. 12. smo nadaljevali s koncertom zborovske glasbe. Mešani pevski zbor Zborallica je namreč skupaj z zamejskim pevskim zborom Kulturnega društva Skala iz Italije, ki se imenuje AnaKrousis START pripravil prijeten večer, poln sproščenosti in lepih pesmi. Naj ob tem še povemo, da so tokrat oder resnično zavzeli mladi ne samo po duši, ampak tudi po letih. Večer je povezovala Kaja Bahor. V soboto. 8. 12. pa smo slavili Ta veseli dan kulture in z njim zaključek Festivala Stična 2012. Navdušila nas je Solistika, vrhunska glasbeno gledališka predstava. In kljub temu, da je sneg ponagajal našim drugim nastopajočim, Bandi Berimbau, ki so morali zaradi zaprtih cest koncert odpovedati, se nismo dali. Poiskali smo zamenjavo in sicer kubanski bend Vivaracha, ki so s svojimi latinsko ameriškimi ritmi prijetno zaključili letošnji festival.

Ob zaključku Festivala Stična 2012 pa se organizatorji želijo naprej zahvaliti. HVALA vsem sponzorjem in donatorjem. Hvala Cistercijanski opatiji Stična in Muzeju Krščanstva na Slovenskem. Hvala Javnemu skladu za kulturne dejavnosti OI Ivančna Gorica in Zvezi kulturnih društev Ivančna Gorica, Občini Ivančna Gorica, baru Jama, ostalim predprodajnim mestom in vsem ostalim, ki so na kakršen koli način pripomogli k mozaiku letošnjega festivala. In ne nazadnje hvala vsem članom in članicam Kulturnega društva Stična, ki so z veliko požrtvovalnostjo in dobro voljo ustvarili Festival stična 2012.

Organizatorji pravijo, da so z letošnjim festivalom zelo zadovoljni. A kljub temu pravijo, da imajo še veliko načrtov, idej in želja, ki jih želijo uresničiti. Želijo biti vsako leto boljši, naj tako ob tem dodatno samo še to, da komaj čakamo prihodnje leto.

Nasvidenje do Festivala Stična 2013!

Oglejte si tudi