Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Vsak dan nekaj lepega tudi na Festivalu Stična

"Vsak dan se kaj lepega začne," so v petek, 30. novembra, kot eni izmed mnogih nastopajočih na Festivalu Stična, peli Nieti in s svojim koncertom popolnoma razgreli obiskovalce v Baru Jama. Tudi v drugem vikendu se je na Festivalu Stična vsak dan dogajalo nekaj lepega in zanimivega.

Po dobro obiskanem prvem festivalskem vikendu, je bil minuli, drugi vikend samo še nadgradnja prvega. Obiskovalci so lahko v četrtek, 29. novembra, spoznavali slovenske dvatisočake. Na več kot petdeset dvatisočakov se je povzpel in jih tudi ovekovečil domačin Roman Tratar ter jih predstavil na fotografski razstavi Slovenski dvatisočaki, ki so jo lahko še vedno ogledate v Kulturnem domu Stična. Po odprtju fotografske razstave pa je sledilo še potopisno predavanje alpinista Boruta Kozlevčarja.

Ritmom glasbe smo se ponovno predajali v petek, ko je v polnem Baru Jama s pesmimi, kot so Vijolice, Lep dan za smrt,... navduševala punck rockovska skupina  Niet. Obiskovalce pa je pred njimi s svojimi avtorskimi komadi že dodobra razgrel domačin Hanibal.

Manjkale niso niti solze smeha, ki so v soboto tekle na Glasbeni monokomediji Jureta Ivanušiča, ki nas je popeljal od kamene dobe pa vse do Rolling Stonesov.

Organizatorji pa so poskrbeli, da so se zabavali tudi najmlajši. Ti so si v nedeljo lahko ogledali otroški muzikal Mojčin lepi svet. Po predstavi pa so otroci barvali pobarvanko, se sladkali z bonbončki in zbirali prostovoljne prispevke za Anžeta in Eneja. Vikend se je končal s potopisnim predavanjem Ekvador in Galapagos, Francija Horvata, ki je mnogim vzbudil skrite želje po avanturističnih potovanjih. Vse to na drugem vikendu Festivala Stična.

Zadnji vikend in hkrati zaključek že 13. Festivala Stična pa se je začel s potopisnim predavanjem z naslovom Ultra kolesarska potovanja po Italiji in Franciji, Slavka Bučarja. Nadaljeval se je s koncertom zborovske glasbe Pevskega zbora Kulturnega društva Skala, Gropada, Italija in ZBORALLICE. Na Ta veseli dan kulture so si lahko obiskovalci v soboto ogledali gledališko komedijo za dva solista in neomejeno število inštrumentov z naslovom Solistika. Po predstavi je sledil še zaključek festivala v Baru jama s koncertom Sambe italijanske skupine Bande Berimbau.

 

Vabljeni v Stično tudi ostale dni, kjer " se vsak dan kaj lepega zgodi".

Anja Bučar, foto Tina Rus. 

 

Oglejte si tudi