Grosuplje

DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Grosupeljske generacije na pohodu Po Rožlleovi poti

V soboto, 17. maja 2014, na dan druženja in gibanja vseh generacij, je potekal že 6. tradicionalni pohod »Po Rožletovi poti«.

 

Malčke in njihove starše pa tudi vse ostale pohodnike, od najmlajših pa do najstarejših, je pozdravila ravnateljica VVZ Kekec Grosuplje Majda Fajdiga. To, da je pohod »Po Rožletovi poti« že 6. po vrsti, dokazuje, da nam medgeneracijsko povezovanje veliko pomeni. Nekaj uric prijetnega druženja pa lahko predstavlja tudi priložnost za tkanje novih prijateljskih vezi. Majda Fajdiga se je zato ob tej priložnosti zahvalila svojim sodelavkam iz vrtca Rožle in tudi tistim iz ostalih vrtcev, ki vsako leto s skrbjo pripravljajo ta pohod. Zahvale gre tudi vsem tistim, ki pripravijo vse spremljajoče dejavnosti Rožletovega pohoda.

 

Poseben pozdrav je Majda Fajdiga namenila županu dr. Petru Verliču, direktorju občinske uprave Dušanu Hočevarju in pooblaščencu župana Iztoku Vrhovcu. Veseli jo, da so se jim pridružili tudi na tokratnem druženju, ob tem pa dodala, da za številna lepa druženja, kjer se srečujemo občani, poskrbi tudi občina. Eden takšnih dogodkov je bližajoči se kolesarski maraton, pa tudi prireditev Grosuplje v jeseni in silvestrovanje na prostem.

 

Vse zbrane pohodnike je v svojem imenu, v imenu direktorja občinske uprave Dušana Hočevarja in v imenu pooblaščenca župana Iztoka Vrhovca pozdravil tudi župan dr. Peter Verlič ter jim zaželel lep pohod in prijetno druženje. Povedal je, da smo v občini ravno dobili še eno pot, primerno za sprehod in rekreacijo, na katero so vsi lepo povabljeni, Pot zdravja, ki poteka od Pokopališča Grosuplje proti Spodnji Slivnici. Kmalu pa se bo uredila tudi sprehajalna pot od zdravstvenega doma čez Koščakov hrib proti Hotelu Kongo.

1/9









 

Pohodnike so na Rožletovi poti, ki poteka mimo vojašnice, pričakali vojaki in policisti ter za njih pripravili številne zanimivosti. Ob prihodu nazaj pa so jih pričakale slaščice članic Društva podeželskih žena Sončnica, odvile pa so se tudi druge dejavnosti. Univerza za 3. življenjsko obdobje je predstavila nordijsko hojo, Zdravstveni dom Grosuplje je poskrbel za merjenje kisika v krvi, v organizaciji Ane in Marka Srebreniča je potekal šahovski kotiček, za nadvse zabavno animacijo z baloni pa je poskrbel Balon-Cvet.

 

Vir: http://www.grosuplje.si/6-tradicionalni-pohod-rpo-roletovi-potil.html

Foto: Brane Petrovič


Oglejte si tudi