Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
1°C
SOB.
14°C
4°C
Oceni objavo

Delavnica oživljanja z uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja

DELAVNICA OŽIVLJANJA Z UPORABO AVTOMATSKEGA ZUNANJEGA DEFIBRILATORJA

 

Kot ste bili že seznanjeni v 36. številki NOVIN, je ZD Murska Sobota namestil AED omarico pri vhodu v Zdravstveno postajo Gornji Petrovci. Omarica je tako dostopna 24 ur, opremljena je z udarno ključavnico, ogrevana, ponoči osvetljena in varovana z zvočnim alarmom.

Dostopnost defibrilatorja je v krajih, kjer smo od strokovne medicinske pomoči nekoliko oddaljeni, izrazitega pomena. V primeru srčnega zastoja oz. motenj srčnega ritma je najpomembnejša takojšnja pomoč, zato je zelo pomembno, da jo pred prihodom strokovne pomoči nudijo že očividci. Uporaba AED naprave nam omogoča učinkovitejše in uspešnejše nudenje pomoči – oživljanja. Ravno zato je pomembno, da so AED – ji nameščeni na javnih mestih in dostopni vsakomur. Prav tako je pomembno, da čim več ljudi obvlada postopke oživljanja, zato smo, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Murska Sobota, pripravili delavnico, kjer nas bodo strokovno usposobljeni reševalci naučili temeljnih postopkov oživljanja z uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja.

Delavnica bo v sredo, 01. februarja 2017, ob 18.00 uri v kulturnem domu Občine Gornji Petrovci v Stanjevcih.

Delavnica je namenjena vsem občankam in občanom, zato vas vljudno vabimo, da se nam pridružite in osvojite znanje ravnanja z defibrilatorjem.

Oglejte si tudi