Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
PON.
25°C
7°C
Oceni objavo

Sprejem devetošolcev

Vsak človek je zase svet, čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu …

Vsak tiho zori, počasi in z leti, a kamor že greš, vse poti je treba na novo začeti.

(Tone Pavček)


Župan Občine Gornji Petrovci, Franc Šlihthuber je v torek, 13. 6. 2023, v Kulturnem domu Občine Gornji Petrovci, v Stanjevcih tradicionalno sprejel devetošolce (generacija 2014 – 2023), ki so uspešno zaključili osnovnošolsko izobraževanje na Osnovni šoli Gornji Petrovci.

Posebnost sprejema v petrovski občini je ta, da župan sprejme in čestita vsem devetošolcem, ne le tistim z najboljšimi rezultati. V spomin na sprejem ob zaključku osnovne šole je 10 učencev poleg čestitke za vse dosedanje uspehe in vzpodbude za nadaljnje izobraževanje ter udejstvovanje na lokalni in širši ravni, prejelo knjižno nagrado avtorja Milana Vincetiča, z naslovom Postile in tradicionalno županovo sladko nagrado.

Župan se je učencem tudi zahvalil za vsa dosedanja sodelovanja na številnih prireditvah v Občini Gornji Petrovci in jim zaželel, da naj te lepe geste ne pozabijo, predvsem pa naj jim v lepem spominu ostane njihov domači kraj, prijetno in mirno okolje v katerem so preživeli svoje osnovnošolske dni.

Zahvalo za dobro sodelovanje med občino in osnovno šolo sta izrekla tudi ravnatelj Osnovne šole Gornji Petrovci, Johann Laco ter razredničarka 9. razreda Breda Kerčmar. V želji na uspešno sodelovanje tudi v prihodnje se je zaključil uradni del sprejema, kateremu je sledil sproščeni del s pogostitvijo.  


Oglejte si tudi