Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
7°C
SOB.
24°C
7°C
Oceni objavo

Krvodajalska akcija KORK Gornji Petrovci

Krajevna organizacija Rdečega križa Gornji Petrovci je v ponedeljek, 13. februarja 2023 organizirala krvodajalsko akcijo na Oddelku za transfuzijsko medicino Murska Sobota. Tokratne akcije se udeležilo sedem občanov Občine Gornji Petrovci, in sicer: Zorica Kovač, Branko Gomboc, Danilo Bohar, Olga Pondelek, Aleksander Svetec, Zdenka Šeruga in Renata Mesarec Golob.

 

Zbrane je po končani akciji v Gostišču pri Zlatici Horvat pozdravil in se jim za plemenito dejanje zahvalil župan Občine Gornjii Petrovci, Franc Šlihthuber. Vsem darovalcem se je iskreno zahvalila tudi predsednica KORK Gornji Petrovci, ga. Zorica Kovač, ki se že vrsto let trudi pri organizaciji tovrstnih akcij, v upanju, da se število darovalcev poveča. Ob koncu svoje zahvale je zbranim v spodbudo dejala, da kri ni nekaj, kar lahko ustvarimo, temveč je kri to, kar lahko preprosto samo podarimo. V znak zahvale sta skupaj z županom podarila simbolično darilo ge. Olgi Pondelek, ki je kri tokrat darovala 50-tič. Obdarila sta tudi go. Renato Mesarec Golob, ki se je krvodajalske akcije v petrovski organizaciji udeležila prvič.

 

Vsem skupaj čestitamo in se jim hkrati zahvaljujemo za to izjemno plemenito poslanstvo, ki ga v znak solidarnosti in sočutja do drugih, pomoči potrebnih ljudi opravljajo že vrsto let.

Hvala vam!

 

*Vse, ki bi se krvodajalskih akcij želeli udeležiti v prihodnje, obveščamo, da bo naslednja akcija organizirana s strani KORK Gornji Petrovci 11. septembra 2023. Če želite krvi darovati večkrat letno ali pred omenjeno akcijo, se predhodno naročite na tel. št. 02/512-31-53 ali 031/398-451, vsak delovni dan od 7. do 15. ure (Transfuzijski oddelek SB MS). 

*Ženske lahko kri darujejo 3 krat na leto, moški pa 4 krat na leto.

Oglejte si tudi