Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Ločeno zbiranje bioloških odpadkov

Spoštovani občanke in občani,

rezultati sortirnih analiz, ki jih kot izvajalec gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov v vaši občini izvajamo enkrat letno, kažejo, da je med odpadki v zabojniku za mešane komunalne (»ostale«) odpadke še vedno velik delež bioloških odpadkov, ki tja ne sodijo.

S prihodom pomladi se začne tudi urejanje okolice, delo na vrtu in zelenicah in podobno, kar pomeni nastanek večje količine bioloških odpadkov. Ne pozabite pravilno poskrbeti zanje.

Ločevanje biološko razgradljivih kuhinjskih odpadkov in zelenega vrtnega odpada od ostalih komunalnih odpadkov predpisuje Uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom (UL RS št. 39/10). Povzročitelji odpadkov iz gospodinjstva morate hišno kompostirati kuhinjske odpadke in zeleni vrtni odpad v hišnem kompostniku ali jih proti plačilu prepuščati izvajalcu gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov v posebnem zabojniku (pri nas rjave barve).

Za zbiranje bioloških odpadkov lahko uporabljate zabojnike različnih velikosti, odvoz pa se vrši v skladu z letnim urnikom odvoza, to je od aprila do konca oktobra enkrat tedensko, od novembra do konca marca pa enkrat na 14 dni. Storitev se zaračuna v skladu z veljavnim cenikom občine.

V kolikor se odločite za zbiranje bioloških odpadkov z zabojnikom, lahko le-tega prevzamete na sedežu podjetja Saubermacher – Komunala, na Noršinski ulici 12 v Murski Soboti.

Za dodatne informacije nam pišite na elektronski naslov info@saubermacher-komunala.si, nas pokličite na telefonsko številko (02) 526 84 50 ali obiščite na sedežu našega podjetja. V kolikor še niste uporabnik mobilne aplikacije Saubermacher – Komunala, predlagamo, da si jo naložite s skeniranjem QR kode, saj boste tako obveščeni o terminih odvoza odpadkov, ostalih storitvah in novostih, hkrati pa boste lahko hitro in enostavno vzpostavili stik z nami.

Hvala, da nam pomagate ustvarjati zdravo okolje.

Saubermacher Komunala

Oglejte si tudi