Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-1°C
Oceni objavo

14. grajski bazar na gradu Grad na Goričkem

14. grajski bazar na gradu Grad na Goričkem 

Organizator prireditve je Javni zavod Krajinski park Goričko.

Obiskovalcem gradu bo v soboto, 12. oktobra, na več kot 20 stojnicah na voljo bogata ponudba izdelkov domače obrti in dejavnosti imetnikov kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko. Sejemsko dogajanje bo dopolnila kulinarična ponudba.  Od gradu do Doživljajskega parka Vulkanija bo obiskovalce vozil Olijev turistični vlakec. Na zgornjem grajskem dvorišču vabljeni na ustvarjalne delavnice. 

10.00 in 12.00 Vodenje po razstavi ”Invazivne tujerodne vrste, naše nezaželene sosede”.

10.30 Slavnostni govornik bo predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, mag. Dejan Židan. Sledila bo podelitev priznanj za Naj travnik, Naj sadovnjak in Skrbnik narave na Goričkem v 2019.

12.00 Predstava za otroke Pepelka v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc bo najmlajše obiskovalce popeljala v pravljični svet. 

13.00 Grajski bazar bosta z glasbo popestrila »Dorina Gujt in Boris«.

Vabljeni! 

OBVESTILO O ZAČASNI SPREMEMBI PROMETNEGA REŽIMA V ČASU PRIREDITVE »GRAJSKI BAZAR«

V soboto 12. oktobra 2019 bo v času javne prireditve »Grajski bazar« med 10:00 in 16:00 delna zapora občinske ceste LC 197201 Križarka–Grad z enosmernim prometom Grad–Vidonci, od. h. št. Grad 200 do pokopališča v Vidoncih.
Zaradi varnosti udeležencev ob izvedbi prireditve bo na območju delne zapore parkirišče na levem delu ceste v smeri Vidoncev. Na desnem delu ceste bo promet potekal v skladu s CPP. Za osebna vozila, traktorje in kombajne bo obvoz potekal po naslednjih občinskih cestah: LC 197181 Vidonci (Žuškašov breg) in LC 197101 Vidonci–Radovci ter državni cesti R3-716/5637. Za avtobuse in tovorna vozila obvoz ne velja.
Na delni zapori ceste bo 5 rediteljev, ki bodo fizično usmerjali vsa vozila. Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje prometne signalizacije, strpnost in razumevanje.

Direktorica zavoda
Stanislava Dešnik

 

Oglejte si tudi