Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Vstop v praznični december

Občina Gornji Petrovci je vstopila v veseli december z dobrodelnostjo. Župan Franc Šlihthuber in podžupan Ernest Kerčmar sta v petek, 1. decembra, na dobrodelni prireditvi Osnovne šole Gornji Petrovci njihovemu šolskemu skladu podarila bon v vrednosti 500 eur.

V soboto, 2. decembra smo se zbrali pod jelko pred Osnovno šolo Gornji Petrovci na tradicionalnem prižigu lučk. Evangeličanska duhovnica, ga. Jana Kerčmar, katoliški duhovnik g. Dejan Horvat in župan Občine Gornji Petrovci g. Franc Šlihthuber so nagovorili navzoče in jim zaželeli lepe prihajajoče praznike. Po blagoslovu, molitvi in prižigu lučk, smo se družili ob prigrizkih in toplih napitkih, ki so jih letos pripravili verniki Evangeličanske cerkvene občine Gornji Petrovci.

Po prižigu lučk smo praznično dogajanje nadaljevali v avli osnovne šole, kjer je potekala razstava adventnih in božičnih aranžmajev, okraskov in sladkih dobrot. Razstava je bila dobro obiskana in  je obiskovalcem gotovo polepšala sobotno popoldne, marsikomu pa dala kakšno idejo za okrasitev doma.

Na razstavi je sodelovalo 10 organizacij iz naše občine: Društvo Bumerang Sreče, Društvo žena Kukeč, KUD Srebrni breg Martinje, Osnovna šola Gornji Petrovci in Vrtec Jurček, Pohodno društvo Miroslav Viher Stanjevci, ŠKTD Adrijanci, TD Vrtanek, vas Šulinci, vas Ženavlje ter Župnijska Karitas Gornji Petrovci in Markovci.

Dogajanje je z igranjem na harmoniko popestril mlad glasbenik Robert Časar, župan Franc Šlihthuber pa je vsem sodelujočim podelil zahvalne listine.

Vsem razstavljavcem iskrena hvala za sodelovanje in veliko ustvarjalnosti še naprej.

Oglejte si tudi