Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
24°C
3°C
Oceni objavo

Lokalne volitve v občini Gorje

Spoštovane volilne upravičenke in upravičenci,

obveščamo vas, da bodo redne volitve v občinske svete in redne volitve županov potekale v nedeljo, 20. 11. 2022. Pravico glasovanja na lokalnih volitvah imajo vsi, ki imajo na območju občine prijavljeno stalno prebivališče, državljani drugih držav članic Evropske unije lahko tudi začasno prebivališče. Volilna pravica se evidentira s splošnim volilnim imenikom. Glasujete na volišču, na katerem ste vpisani v volilni imenik. Volišča bodo odprta od 7. in 19. ure. Vsak volivec se mora podpisati v poseben prostor v volilnem imeniku.

Neposredne volitve enajstih članov Občinskega sveta Občine Gorje potekajo po večinskem sistemu v šestih volilnih enotah, s sedeži volišč:

1. Volilna enota 1: Gostilna Kunavc, Krnica 21, Zgornje Gorje.
2. Volilna enota 2 in 3: Osnovna šola Gorje, Zgornje Gorje 44a, Zgornje Gorje.
3. Volilna enota 4 in 5: prostori Društva upokojencev, Spodnje Gorje 208, Zgornje Gorje.
4. Volilna enota 6: Gasilski dom Podhom, Podhom 15, Zgornje Gorje.

Volivce volilne enote 3 opozarjamo na spremembo sedeža volišča, ki je po novem v prostorih Osnovne šole Gorje.

V primeru nezmožnosti udeležbe na rednem glasovanju so na voljo posebne oblike glasovanja:

PREDČASNO GLASOVANJE

OVK Občine Gorje je za dan predčasnega glasovanja, ki bo potekalo v prostorih Društva upokojencev (na naslovu Spodnje Gorje 208), določila sredo, 16. 11. 2022, od 7. do 19. ure.

GLASOVANJE PO POŠTI

Volilni upravičenci, ki lahko glasujejo po pošti iz območja Slovenije, so volivci, ki so:

* v priporu, zavodu za prestajanje kazni, v bolnišnici ali v socialno-varstvenem zavodu za institucionalno varstvo in invalidi, ki OVK Občine Gorje predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida,

* v izolaciji najpozneje 10 dni pred dnevom glasovanja in OVK Občine Gorje o tem predložijo ustrezno dokazilo (izvid o pozitivnem testu ali SMS obvestilo o pozitivnem testu),

vsi pod pogojem, da OVK Občine Gorje o tem obvestijo najpozneje 9. 11. 2022, v primeru kasnejšega nastopa nepredvidenega razloga za odsotnost, ki ga morajo izkazati z ustreznim dokazilom, pa 14. 11. 2022. Če volivec ustreznega dokazila ne predloži niti po pozivu OVK Občine Gorje, se obvestilo o glasovanju po pošti ne upošteva.

GLASOVANJE NA DOMU

Volivci, ki se zaradi bolezni ali izolacije ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, pod pogojem, da OVK Občine Gorje o tem obvestijo najpozneje 16. 11. 2022 in obvestilu priložijo ustrezno zdravniško potrdilo.

Za podrobnejše informacije smo vam na voljo na sedežu OVK Občine Gorje ali na tel. 04/575 18 00.

OVK Občine Gorje

 

Oglejte si tudi