Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Vprašalnik o prometnih ureditvah v Občini Gorje

Prometni sistem omogoča mobilnost in dostopnost prebivalcem in obiskovalcem širšega območja do upravnih, izobraževalnih, prostočasnih dejavnosti in delovnih mest ter spodbuja gospodarski razvoj. Ker promet prepogosto povzroča tudi negativne vplive, se zavedamo, da promet ne sme biti cilj sam po sebi, temveč mora postati sredstvo za doseganje širših ciljev. Zato je Občina Gorje pristopila k pripravi celostne prometne strategije (CPS).  
Osnovno vodilo CPS bo trajnostna mobilnost, torej energetsko učinkovite, prostorsko manj potratne, okolju manj škodljive in bolj zdrave oblike prometa v občini in regiji, ki so podlaga za ravnotežje med gospodarskim razvojem, družbeno enakostjo in kakovostjo okolja. S skupnimi močmi in s spremembami naših potovalnih navad lahko oblikujemo trajnostno prihodnost.  
Da bo CPS občine čim bolj prilagojena zahtevam in željam vas uporabnikov, vas vabimo, da izpolnite vprašalnik, s pomočjo katerega bomo analizirali potovalne vzorce in probleme, ki bodo osnova za razumevanje in načrtovanje usmeritev za nadaljnji prometni razvoj Gorij. Z vprašalnikom želimo izvedeti, kakšne so vaše potovalne navade, kakšne so vaše želje po prometnih ureditvah v naseljih ter kakšen je vaš odnos do skupnih javnih površin v občini.  
Odgovori nam bodo v veliko pomoč pri izbiri ustreznih ukrepov in zasnovi strategije prometnega razvoja občine. Zato vas prosim, da vprašalnik rešite in tako prispevate k trajnostnemu razvoju naše občine, hkrati pa se lahko potegujete za privlačne nagrade v nagradnem žrebu:
1. nagrada: 3x družinska vstopnica za sotesko Vintgar
2. nagrada: 1x kolesarska čelada
3. nagrada: 1x pohodne palice
4. nagrada: 3x knjiga Fotomonografija Občine Gorje
5. nagrada: 5x praktična nagrada·        

- Vprašalnik lahko izpolnijo vsi prebivalci občine Gorje, starejši od 12 let.·        
- Če svojih kontaktnih podatkov ne želite posredovati, lahko vprašalnik izpolnite anonimno.
- V nagradni igri ne morejo sodelovati izdelovalci CPS in uslužbenci Občine Gorje.
- Informacije o nagradni igri so dostopne na spletni strani občine, www.gorje.si, kjer bodo objavljeni datumi žrebanja.

Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujem.  

Župan Občine Gorje
Peter Torkar

Povezava do ankete: https://www.1ka.si//a/285423

Oglejte si tudi