Logo MojaObčina.si

Gorje

DANES
12°C
5°C
JUTRI
13°C
-3°C
2911

Javna razgrnitev osnutka gozdnogospodarskega načrta za gozdnogospodarsko enoto Bled 2021 - 2030

Zavod za gozdove Slovenije, območna enota Bled obvešča vse lastnike gozdov ter vse ostale zainteresirane posameznike in organizacije, da je javno razgrnjen osnutek gozdnogospodarskega načrta za gozdnogospodarsko enoto Bled za obdobje 2021 — 2030. Javna razgrnitev bo v prostorih Zavoda za gozdove Slovenije, Območne enote Bled, Ljubljanska 19, 4260 Bled, od 02. 09. do 15. 09. 2021, vsak delovni dan od 7. do 15. ure in na spletnem mestu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, med javnimi objavami, ter na enotnem spletišču državne uprave v zbirki javnih objav. Javna obravnava gozdnogospodarskega načrta bo v sredo, 15. septembra 2021 ob 11. uri na istem mestu.
Načrt zajema gozdni prostor v občinah Bled, Gorje in Kranjska gora oziroma katastrskih občinah Zasip, Rečica, Bled, Želeče, Bohinjska Bela, Višelnica II, Višelnica I, Podhom, Spodnje Gorje, Zgornje Gorje, in Poljšica. Predstavljeno je stanje gozdov v gozdnogospodarski enoti: površina gozdov, lesna zaloga, prirastek, funkcije gozdov, stanje gozdnih prometnic, poškodovanost gozdov, usklajenost med gozdom in prostoživečimi živalmi, preteklo gospodarjenje s poudarkom na zadnjih desetih letih. Z načrtom so določeni pogoji za usklajeno rabo gozdov in poseganja v gozdni prostor, najvišja možna stopnja njihovega izkoriščanja, potreben obseg gojitvenih in varstvenih del, pogoji za gospodarjenje z živalskim svetom, prednostna območja za odpiranje gozdov s prometnicami in usmeritve za krepitev funkcij gozdov.
Predloge in pripombe na osnutek načrta lahko lastniki gozdov ter vsi ostali zainteresirani posamezniki in organizacije podajo pisno na mestu javne razgrnitve, po elektronski pošti na naslov andrej.gartner@zgs.si ali na naslov Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Bled, Ljubljanska 19, do konca javne razgrnitve; ustno pa na javni obravnavi.
Sklep o javni razgrnitvi je bil objavljen na enotnem spletišču državne uprave (https://www.gov.si/teme/gozdnodospodarsko-nacrtovanje/).

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi