Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
2°C
Oceni objavo

45. državno tekmovanje mladih čebelarjev Slovenije

Z mladimi čebelarji, krožkarji OŠ Gorišnica, smo se 6. maja udeležili 45. državnega srečanja in tekmovanja mladih čebelarjev, ki ga je letos organiziralo Čebelarsko Društvo in OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi, pod okriljem Čebelarske zveze Slovenije.

Po prijetni vožnji z avtobusom, smo prispeli v Zagorje ob Savi, se okrepčali, prisostvovali predstavitvi programa srečanja in tekmovanja, se razporedili v skupine, …, in zelo uspešno tekmovali.

Udeležili smo se tudi delavnic, vezanih na ustvarjanje s čebelarsko dejavnostjo, nekaterih zanimivih predavanj in predstavitev.

Letošnjega tekmovanja v treh kategorijah se je udeležilo mnogo učencev iz celotne Slovenije. Med njimi so tekmovali tudi člani čebelarskega krožka naše šole Gorišnica, in sicer: učenca iz višje stopnje, Jaka Purgaj ter Ambrož Janžekovič.

Učenci tekmovalci nižje stopnje so bili Jaša Horvat, Emina Cajnko, Mihael Janžekovič ter Oskar Balant.

Učenca Ambrož in Jaka sta dosegla bronasto priznanje, učencema Mihaelu ter Oskarju je ena točka zmanjkala, da bi dosegla srebrno priznanje. Tekmovalca Jaša ter Emina pa sta dobila potrdilo o sodelovanju.   

Iskrene čestitke za trud in opravljeno delo, s čebelarski pozdravom NAJ MEDI!

Mentor čebelarskega krožka

Damjan Šimenko, OŠ Gorišnica


Oglejte si tudi